Analiz

Direnci Kıran Cosmos’da (ATOM) Boğa Sinyali! – ATOM Teknik Analizi!

Kripto para evrenindeki Blockchain ağlarının birbirleriyle olan iletişimi sağlama amacıyla oluşturulan bir ekosistem olan Cosmos (ATOM), yayın saati itibariyle 37.80 dolar üzerinde işlem görüyor.

Piyasadaki diğer birçok altcoinin aksine bu senenin zirvesini Eylül sonuna doğru 44.80 doları görerek gerçekleştiren ATOM, zirve seviyesi sonrasında gelen hızlı düşüş dalgası ve toparlanmasıyla oldukça volatil bir hal aldı. Bu volatilite içerisinde işini garantiye almak isteyen çoğu yatırımcıya el çektiren ATOM, 29 Eylül mumunda yeşil yükselen trend çizgisinden aldığı destekle yükselişe geçti.

Üç Pozitif işaret Bir Arada!

Trend desteğinden aldığı güçle yükselişe geçen ATOM grafiğinde yükselişin ATH’ye dönebileceğine işaret eden üç pozitif işaret bulunuyor.

İlk olarak günlük grafikte 21 – 29 Eylül mumlarının yükselen dipler yaptığı ancak RSI göstergesinin alçalan dipler yaptığı ve bu durumun boğa uyuşmazlığına işaret ettiği görülüyor. Ardından StochRSI göstergesinin 20 seviyesi altında yukarı yönlü kesişim yapması ikinci pozitif işaret olurken üçüncü pozitif işaret ise 29 Eylül’de görülen ve trend dönüşünü ifade eden “DOJİ” mumu oluyor.

Cosmos (ATOM) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu üç pozitif işaretin üstüne son 24 saatte %10’un üzerinde yükseliş yaşayan ve 20 günlük hareketli ortalama olan 37,05 doların üzerine çıkmayı başaran ATOM’un yeni bir ATH’ye doğru gitmesi bekleniyor. Bu senaryoda ATOM’un önünde 38,97 dolar ve 44,80 dolar dirençleri yer alıyor.

Kırılan Alçalan Kama Sonrası Yükseliş!

4 Saatlik grafik üzerinde geçtiğimiz haftayı alçalan kama formasyonu oluşturarak geçiren ATOM’un dünkü ay kapanışı öncesinde bu formasyonu kırdığı görülüyor.

Cosmos (ATOM) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu yukarı kırılım sonrasında geçtiğimiz ayın başından bu yana gelen beyaz yükselen trend çizgisinin de üzerine çıkan ATOM, 36,82 doları destek edinmiş bulunuyor. Trend üzerindeki hareketine devam etmesi halinde ilk hedefinin 38,70 – 39,21 dolar aralığı üzerine çıkmak olduğu düşünülen ATOM’un formasyon hedefinin 48,57 dolar olduğu belirtiliyor.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08