Ethereum (ETH)

Dikkat: Popüler Kripto Cüzdanına Saldırı! Ethereum ve Bu Altcoin’ler Çalındı!

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan PeckShield‘in raporuna göre, popüler kripto para cüzdanı BitKeep‘deki bazı kullanıcılar, uygulamanın güvenliği ihlal edilmiş sürümleriyle etkileşime girmesinin ardından yatırımlarını bilgisayar korsanlarına kaptırdı.

Bilgisayar korsanları, 4 bin adetten fazla BNB, 5.4 milyon adet USDT, yaklaşık 200 bin adet DAI ve 1.233 ETH dahil olmak üzere 8 milyon ABD doları değerinde varlık çalmayı başardı.

Güvenliği ihlal edilmiş APK sürümünün nereden kaynaklandığı ve çoğu indirmenin kaynağının ne olduğu henüz tam olarak belirlenmemiş durumda.

Ancak bazı kullanıcılar, dolandırıcıların Twitter üzerinden scam BitKeep cüzdan uygulamalarını indirmeye teşvik edildiklerini aktarıyor.

Bilgisayar korsanları, belirli bir indirme eşiğine ulaştıktan sonra, güvenliği ihlal edilmiş cüzdanlardaki fonları çekmeye karar verdi.

Kripto para sektöründe gerçekleştirilen saldırılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bazı sosyal medya platformlarını kullanarak yatırımcıları hedef alan hackerlar, birçok yatırımcının kripto varlıklarını ele geçirmekte.

Önümüzdeki süreçte ise BitKeep cüzdanlarından çalınan 8 milyon ABD doları değerindeki kripto varlıkları satması beklenen hackerlar, tekrardan sektörün kötü etkilenmesine sebebiyet verebilir gibi gözüküyor.

Her ne kadar 8 milyon dolarlık bir satış kripto varlıklarda sert düşüşlerin yaşanmasına sebebiyet vermeyecek olsa da, bu yaşanan olaylar yatırımcıların sektöre olan güvenini zedelemekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19