Haberler

Dikkat: MASAK, Bitcoin (BTC) Rehberi Yayınladı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto para borsalarının şüpheli işlemlerine karşı takip edilecek yeni adımlar yayınladı.

Paylaşılan rehber içerisinde birçok kritik detaya değinen MASAK, şüpheli işlem bildirim formlarının nasıl düzenleneceğine dair detaylı bilgileri kullanıcılara aktarıyor.

MASAK, son dönemlerde Bitcoin ve kripto paraları yakından denetlemeye devam ediyor. Bu denetleme esnasında kripto para borsalarına da el atan MASAK, geçtiğimiz dönemlerde ciddi miktarda cezalar kesmişti.

Hazine Bakanlığı’nın resmi web sitesinden ise bugün itibariyle yeni bir rehber yayınlandı. Yayınlanan raporun 31 sayfalık olması ve fazlasıyla detaylı olması yatırımcıların dikkatini çekti.

Şüpheli işlemlerin nasıl raporlanacağı ayrıntılı şekilde anlatan MASAK, genel Bitcoin yatırımcısı tiplerini de açıkladı.

Paylaşılan rehberde çok önemli noktalara değinen MASAK, 18 Nisan’dan itibaren şüpheli işlem bildirimlerinde paylaşılan rehbere göre hareket edilmesi gerektiğini söylüyor.

“Kanun’un “Şüpheli işlem bildirimi” başlıklı 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrası gereğince, yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılan veya yapılmaya teşebbüs edilen işlemlere konu mal varlığının yasa dışı yollardan elde edildiğine veya yasa dışı amaçlarla kullanıldığına dair herhangi bir bilgi, şüphe veya şüpheyi gerektirecek bir hususun bulunması hâlinde bu işlemlerin, yükümlüler tarafından Başkanlığa bildirilmesi zorunludur.”

MASAK‘ın paylaştığı bu rehber ardından birçok yatırımc,ı kripto para yasa tasarısının son durumunu konuşmaya başladı.

Geçtiğimiz dönemlerde oluşturulacağı açıklanan kripto para yasa tasarısındaki maddeler halen tam anlamıyla kararlaştırılamamış gibi gözükmekte.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55