Bitcoin (BTC)

Dikkat: İngiltere Merkez Bankası, Bitcoin Hakkında Konuştu!

The Wall Street Journal tarafından düzenlenen yakın tarihli bir etkinlikte, Bank of England yetkilisi Jon Cunliffe, bireysel yatırımcıların kripto para birimlerini gerçekten anlamadığını açıkladı.

Kripto para yatırımcılarının, dijital varlıklar oldukça spekülatif olduğu için tüm paralarını kaybedebileceğini sözlerine ekliyor. Birçok kurum ve kuruluş tarafından tekrarlanan uyarıda, LUNA ve UST faciasının büyük rol oynadığı düşünülüyor.

Yaşanan çöküş dünya üzerinde büyük ses getirirken, devletlerin kripto paraları düzenleme isteği ise her geçen gün artış göstermekte.

Cunliffe, kripto paraların arkasında bir değer olmadığına inanıyor. Bu yüzden piyasa dinamiklerine bağlı olarak dalgalı bir hareket sergilediklerini aktaran İngiltere Merkez Bankası yetkilisi, dijital varlıkları oldukça spekülatif varlıklar olarak görüyor.

Kripto para birimlerinin aslında kurumsal yatırımcılar tarafından finansal bir yatırım olarak görülmediğini söyleyen Cunliffe, sektör hakkında olumsuz konuşmaya devam etmekte.

BoE yetkilisi, Bitcoin ve kripto para birimlerinin riskli menkul kıymetler olarak değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine eklediği gözlemlendi.

Bitcoin, Bahsedildiği Kadar Riskli Bir Varlık mı?

Bitcoin ve kripto piyasasının temelinde volatil hareketlerin var olduğu biliniyor. Geçmiş yıllarda çok daha sert hareketler sergileyen BTC, son dönemlerde ise bir değer deposuna dönüşmeye başlıyor.

Amazon’a baktığımızda 2009 – 2010 yıllarında ne kadar volatil bir hisse senedi olduğu görülse de, artık durum tamamen değişmiş gibi gözükmekte.

Yıllar ilerledikçe çok daha az volatiliteye sahip olacak bir finansa varlığa dönüşmesini beklediğimiz BTC, gün geçtikçe altına benzer hareketler gerçekleştirileceğine inanılıyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55