Bitcoin (BTC)

Dikkat: Bu Tarihte Bakanlar Birliği, Bitcoin (BTC) İçin Toplanıyor!

Hindistan Bakanlar Birliği, önümüzdeki hafta kripto para birimi işlemlerindeki mal ve hizmet vergisi uygulamalarını araştırmak ve konu ile ilgili kritik kararlar almak için bir panel üzerinde bir araya gelecek.

Bloomberg’in 22 Haziran tarihinde aktardığı bilgilere göre, hem federal hükümetten hem de eyaletlerin maliye bakanlarından oluşan Hindistan Bakanlar Birliği, dijital varlıklardaki işlemleri daha etkin bir şekilde kontrol edebilmek için vergi ağını genişletmeye başlıyor.

Bu gerçekleştirilecek olan panelin ise 28 Haziran tarihinde başlayarak iki gün boyunca kuzey Hindistan’ın Chandigarh eyaletinde devam edeceği biliniyor.

Aktarılan kulis bilgilerine göre, Hindistan Bakanlar Birliği heyetinin gelecek toplantıda, kripto para birimleri için olumlu bir vergi kararı alması çok olası gözükmüyor.

Bitcoin ve kripto para birimlerini en yüksek vergi dilimi olan yüzde yüzde 30’luk klasmana sokan Hindistan Bakanlar Birliği heyeti, yüzde 28 seviyelerine kadar bir vergi indirimi getirebilecek olsa da, Bitcoin‘den alınan vergilerin bu seviyelerin altına düşürülmesi beklenmiyor.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkedeki kripto piyasasının büyüklüğünü ölçmek ve kullanıcıları izlemek amacıyla bu yılın başlarında sanal varlıkların transferinden elde edilen gelirlere yüzde 30 oranında bir vergi yasası uyguladı.

Atılan bu adımların ise, kripto para birimi işlemlerinin illegal olduğu konusundaki şüpheleri ortadan kaldırması beklenirken, durumun şimdilik beklentiler dahilinde devam etmediği görülüyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28