Haberler

Dev Rus Bankası Tinkoff, Bitcoin (BTC) ve Kripto Para Hizmetine Başlatıyor!

Kripto varlıklara küresel düzeyde ilginin arttığını görmekteyiz. Dünyada kripto benimsenmesi bireysel ve kurumsal olarak hızla kabul görmeye devam ediyor. Rus bankası Tinkoff’un çevrimiçi hizmet portalı Tinkoff Investment, çok fazla müşteri talebi nedeniyle kripto varlık sektörüne adım atmaya hazırlanıyor.

Fakat şirketin CEO’su Dimitry Panchenko, Rusya’nın kripto paralar ile ilgili düzenlemeleri henüz mevzuatta net bir şekilde belirtmediği için biraz temkinli yaklaştıklarını söylüyor.

TASS haber ajansına göre, Tinkoff yakın bir zamanda müşterilerine kripto para hizmetleri sunabilir. Kurumun direktörü Dimitry, kripto paralar ve blokchain teknolojisinin yeni bir sektör olduğunu ve bu nedenle şirketin araştırma ve geliştirme bölümüne fon ayrıldığını vurguluyor. Yönetici, kripto paraları kurum olarak çok iyi incelediklerini ve takip etiklerini vurguluyor. Ayrıca, Rusya Federasyonunun kripto paralara öncülük eden ülkeler arasında olması için temenni de bulunuyor.

”Dünya gündemini yakından takip ediyoruz. Robinhood, Revolut ve PayPal gibi büyük firmalar bu yeni teknolojiye karşı nasıl bir tutum sergiliyor izliyoruz. Dünyada bir değişim süreci var bunu görüyoruz ancak Rusya’da bunlar KOLAY olmuyor.”

Dimitry Panchenko, dünya genelinde bulunan kripto borsalarında işlem gören Rus kripto varlıklarının hacminin 15 milyar doların üzerinde olduğunu söylüyor. Ayrıca, yerel veya global kripto para borsaları aracılığı ile Rus halkının kripto varlıkları, çok hızlı bir şekilde benimsediğini vurguluyor.

Dimitry, paraların yurt dışına çıkmasını engellemek ve bu kazançları ülkedeki finansal şirketlerin edinmesi gerektiğini düşünüyor. Rus hükümetinin Bitcoin ve kripto para hizmeti veren kurumları yasal olarak tanıması ve sertifika vermesi gerektiğini düşünüyor.

”İnsanlar bir şekilde yurt dışındaki şirketlerden kripto para birimi alıp satıyor. Potansiyel olarak ülke sınırları içerisinde alıp satması doğru olacaktır.

Şu ana kadar yasal zeminde bir kripto para hizmeti vermek mümkün değildi. Fakat bunun zamanının geldiğinin düşünüyorum.”

En Son Yazılar

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05

Kredi Kartı ile Bitcoin (BTC), Altcoin, Altın ve Döviz Alanlara Uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktardığı bilgilere göre son 1 yıllık dönemde bireysel kredi…

30.01.2024 - 14:57

CoinEx Wallet’tan Web3’ün Benimsenmesine Yönelik İlgi Çekici Girişimler

CoinEx tarafından işletilen çoklu zincirli bir kripto cüzdanı olan CoinEx Wallet, marka güncellemesini takiben Web3'ün…

30.01.2024 - 14:47