Bitcoin (BTC)

Dev Bitcoin (BTC) Borsası İçin Oylama Süreci Başladı: Mt. Gox, BTC’leri Ödeyecek mi?

Bir zamanlar dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) borsası konumundaki Mt. Gox, yaşadığı sadırıdan sonra şimdi yaralarını sarıyor. Mt. Gox kripto para borsası, kripto para sektörünün bu tarihe kadarki en büyük saldırısını yaşadı ve bu saldırıda fonlarını kaybeden kullanıcılar hala iade alamadı.

Mt. Gox Kripto Para Borsası, Ödeme Sürecini Başlattı

Mt. Gox borsasının borçlarını ödemesi için atanan kayyum heyetinin başkanı Nobuaki Kobayashi ise şimdi geri ödeme için oylamayı başlattı. 31 Mayıs tarihinde yapılan açıklamaya göre, kullanıcılara yönelik rehabilitasyon planının adımlarına dair oylama resmen başladı.

Mt. Gox tarafından yapılan açıklamada, “online rehabilitasyon doldurma sistemi hakkında online oylama fonksiyonu başlatıldı” ifadesi kullanıldı. Kobayashi, daha önce geri ödeme planını birkaç kere erteledi ve bunun artık son ertelemeleri olduğu biliniyordu. 15 Şubat tarihinde taslağın son halini mahkeme ile paylaşan Kobayashi’nin bu planı onay almış olacak ki oylama sistemi başlatıldı.

Mt. Gox, 850.000 Bitcoin (bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 31 milyar dolar) kayıp yaşamıştı. Borsa daha sonra cüzdanında 200.000’den fazla BTC “buldu” ve bunların mağdurlara dağıtılacağını açıkladı.

Mt. Gox olayı hala kripto para sektörünün en büyük gizemlerinden birisi ve kurbanlara geri ödeme yapmaması piyasa üzerinde olumsuz bir etki oluşturması bekleniyor. Binlerce kullanıcının milyarlarca dolarlık BTC’leri yıllar sonra cüzdanlarında görmesi, bunları satarak satış baskısı üretmesine neden olabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48

Elon Musk Tweet Attı, Bu Altcoin Bir Anda 10 Katlık Yükseliş Yaşadı!

Dünyanın en zengin iş insanlarından bir tanesi olan Elon Musk, kripto para yatırımcıları tarafından yakından…

06.02.2024 - 23:07

FED Yetkilisi Kashkari, Bitcoin’i (BTC) Kötüledi! İşte Tüm Açıklamaları..

Son saatlerde Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari'nin yorumları kripto para sektörünün gündemine geldi. Minnesota'da düzenlenen…

06.02.2024 - 22:25

SON DAKİKA: SEC, Invesco Spot Ethereum ETF Kararını Erteledi!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Invesco & Galaxy…

06.02.2024 - 21:33