Altcoin

DeFi Protokolü Hacklendi: Zarar Çok Büyük!

2021 yılında iki kere hacklenen DeFi protokolü Cream Finance, neredeyse 1 yıldır bulunan yazılımsal bir açık nedeniyle yine saldırıya uğradı. Bu seferki saldırının bedeli ise diğer iki saldırıyı bile geride bırakacak cinsten gibi gözüküyor. PeckShield isimli güvenlik firması tarafından paylaşılan verilere göre, 130 milyon dolardan fazla fon çalındı.

Cream Finance’e Saldırı!

PeckShield’in de paylaştığı işlemlere bakıldığında ise çalınan fonların büyük bir kısmının Cream LP tokeni olduğu görülüyor. Likidite sağlayanlara verilen bu token aslında teknik olarak CREAM’i temsil etmekte. CREAM’in değeri de bunun devamında %30’a yakın düşüş yaşadı ve her şey dakikalar içerisinde oldu.

Saldırının bir flash loan yöntemi ile yapıldığı belirtiliyor. Flash loan saldırısında DeFi özellikleri kullanılmakta ve teminat bırakıp kredi alınarak daha sonra kredi alınan varlığın fiyatında oynama yapılmakta.

Cream Finance ekibi konu hakkında yaptığı açıklamada olayı incelediklerini ve güncelleme paylaşacaklarını vurguladı. Daha önce de 2 saldırıya uğrayan Cream Finance, toplamda 500 milyon dolarlık vurgun yemiş oldu. Tekli saldırı olarak bakıldığında ise Cream Finance’in 138 milyon dolarını geçen iki saldırı daha oldu. Bunların birisi 600 milyon dolarlık olsa da bütün fonlar saldırganlar tarafından iade edilmiş ve durum tarihe geçmişti.

Ethereum ağındaki en köklü DeFi uygulamalarından birisi olan CREAM, bu açık ile bir kere daha güven sarsıntısına neden oldu ve bunun ne zaman onarılacağı merak konusu.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin Fonlarına Yüklü Girişler Oluyor!

CoinShares'e göre, Ark Invest, Bitwise, BlackRock, Fidelity, Grayscale, ProShares ve 21Shares gibi varlık yöneticileri tarafından…

26.02.2024 - 17:10

SON DAKİKA: MicroStrategy, 3 Bin Adet Bitcoin (BTC) Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Michael Saylor'un kurucusu olduğu MicroStrategy şirketi 3 bin adet Bitcoin…

26.02.2024 - 16:07

DİKKAT: Bu Bitcoin ve Altcoin Borsasının İflas Edeceği İddia Ediliyor!

Kripto para sektöründe 2022 yılının sonlarında büyük bir iflas furyası yaşanmıştı. Terra Luna, FTX, Celsius,…

26.02.2024 - 15:35

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Büyük Duyuru Tarihini Açıkladı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Fetch.ai…

26.02.2024 - 14:55

Ethereum (ETH), Bitcoin Paritesinde Düşen Trendini Kırdı! Altcoin Rallisi mi Başlıyor?

Kripto para yatırımcıları uzun bir süredir piyasada dev bir altcoin rallisinin yaşanmasını bekliyor. Her ne…

26.02.2024 - 14:48

Ali Martinez, Dogecoin’in (DOGE) Ne Zaman Dev Yükselişler Yaşayabileceğini Açıkladı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir altcoin olan Dogecoin (DOGE), halen beklenen yükselişleri yaşayamadı.…

26.02.2024 - 14:22