Analiz

DASH Kritik Alanda! – Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler Neler?

Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan DASH, ucuz ve hızlı ödeme protokolüne hizmet etmeyi amaçlayan hem açık kaynak kodlu hem de gizlilik esaslı kripto paralar gurubunda bulunuyor. DASH, yayın saati itibariyle 242 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Coinmarketcap verilerine göre 2.44 milyar dolar piyasa değeriyle 47. sırada yer alan DASH, günlük grafik üzerinde önemli bir alan olarak belirtilen 240 – 250 dolar aralığında seyrediyor. Daha önce Ethereum (ETH) DeFi ekosistemi odaklı yeni güncellemesini duyurmasının ardından %25’in üzerinde değer kaybeden DASH, hem yatay destek alanı olan 181 – 196 dolar aralığından hem de yükseliş trendinden güçlenerek yükseldiği görülüyor.

Yaşadığı gerilemeyle MA20 ve MA50 seviyelerinin altına düşen DASH, 19 Şubat’tan gelen düşüş trendini son bir haftadır gelen yeşil mumların başlangıcında kırdı. Bu kırılımla birlikte daha önce altına düştüğü MA20 (217.65 Dolar) ve MA50 (230.76 Dolar) seviyeleri üzerine çıkan fiyat, daha önce de takılmış olduğu direnç alanında bulunuyor.

DASH Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

DASH grafiğinde göstergeler tarafından StochRSI’ın overbought yani aşırı alım bölgesinde aşağı yönlü kesişim yapması, fiyatta geri çekilmelerin yaşanabileceğine işaret ediyor. Ancak RSI göstergesinin 50 seviyesinin üzerinde olması, alıcıların hâlâ aktif rol oynadığını gösteriyor.

Analistler, yatırımcıların bu tarz direnç bölgelerinde yatırım yapmalarından kaçınmaları gerektiğini belirtirken direnç bölgesi üstündeki mum kapanışında pozisyon alınabileceğinin altını çiziyor. Ayrıca bahsedilen düzeltme hareketi olursa alttaki yeşil alana kadar ara destek seviyelerinde kademeli olarak alım yapılabilir. Bu stratejide stop seviyesi olarak yeşil bölge altı kapanış tercih edilebilecek iken sarı direnç alanının geçilmesi ile pozisyon alan yatırımcılar için sarı bölge altındaki kapanışı tercih edilebilir.

Son olarak yükseliş yönündeki hedefin ilk etapta neredeyse %40 yukarıdaki bir önceki ATH seviyesi olduğu belirtilirken sonrasında ise 440 dolarlık büyük hedefin önünde duran 375 dolar seviyeleri engel olarak gösteriliyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınız bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Bugün Yükselişe Geçti! İşte En Çok Artan Altcoin’ler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

08.02.2024 - 00:28

Bitcoin Son Dakikalarda 44 Bin Doları Aştı! İşte Apple Kurucusunun BTC Fiyat Tahmini..

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, lider kripto…

07.02.2024 - 23:22

ABD’deki Bazı Bankalar, Müşterilerinin Bitcoin (BTC) Satın Almasını Engellemeye Çalışıyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kripto karşıtlığı ile tanınıyor.…

07.02.2024 - 22:14

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yakım Duyurusunu Paylaştı, Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Gala (GALA), yeni bir yakım…

07.02.2024 - 21:12

49 Yıllık Analist: Bitcoin’de (BTC) Ralli Daha Yeni Başlıyor!

Finans piyasalarında yakından takip edilen bir isim olan Peter Brandt, dönem dönem kripto varlıkları da…

07.02.2024 - 20:55

SON DAKİKA: ARK Invest, Spot Ethereum ETF Başvurusunda Düzenleme Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ARK/21 Shares, spot Ethereum ETF başvurusunda staking konusunda düzenlemeye gitti.…

07.02.2024 - 20:01