Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Faiz Açıklaması, Tether’i (USDT) Etkiledi mi?

2022 yılı itibariyle dünya büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalmış durumda. Enflasyon oranları hızlı bir şekilde yükselirken, Euro bölgesinde bu oranlar yüzde 10 seviyelerinde yer alırken, ABD’de ise yüzde 8.3 seviyesinde konumlanmakta.

Gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer alan ülkemizde ise enflasyon oranı yüzde 84 seviyesinde konumlanıyor. Ekonomik yapımıza en yakın ülke olan Arjantin’de ise enflasyon oranları geçtiğimiz ay yüzde 78.5’a ulaştı.

Temmuz ayından bu yana tüketici enflasyon oranları ülkemizde her ne kadar çok ciddi miktarda bir artış göstermemiş olsa da, halen yüzde 84’lük oranın yüksek olduğu gözlenmekte.

Enflasyon artışlarını etkileyebilecek kritik bir metrik olan politika faizi ise ülkemizde düşürülmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz dakikalarda konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Şimdi buradan sesleniyorum, bu kardeşiniz görevde olduğu süreçte faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize akıl vermeye kalkmasın.”

Faiz oranlarının ilerleyen süreçte de inmeye devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, ülkemizin 2022 yılı sonuna kadar faizi tek haneli rakamlara düşürmeyi hedeflediğini aktarmakta.

Bugün itibariyle hafta sonu olmasından mütevellit finans piyasalarının kapalı olduğu görülüyor. 7/24 aktif olan ABD dolarına endeksli lider stablecoin Tether‘in (USDT) Türk lirası grafiğini incelediğimizde ise sert bir hareketin olmadığı gözlenmekte.

İlerleyen süreçte Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz artışlarıyla birlikte ABD dolar endeksinde (DXY) tekrardan yükselişler başlarsa, Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi olası gibi duruyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11