Bitcoin (BTC)

CryptoQuant: Bitcoin’de (BTC) Yeni Düşüşler Kapıda Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kritik bir dönemden geçiyor. Her ne kadar şuan itibariyle BTC 40 bin doların üzerinde yer alıyor ve altcoin‘lerdeki genel hava olumlu olduğundan yatırımcılar bu kritik dönemi tam olarak idrak edemiyor olsa da, bu bölgelerde yaşanabilecek kırılımlar önümüzdeki ayları doğrudan etkileyecek.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CryptoQuant’ın paylaştığı son rapora göre önümüzdeki dönemde BTC’de bazı geri çekilmeler meydana gelebilir.

CryptoQuant analistleri, Kore Priminin +%4’e ulaştığını ve Coinbase Priminin negatife döndüğünü tespit etti. En son bu 2 primin sert bir şekilde ayrıştığı dönemlerde BTC’de ani geri çekilmeler meydana gelmişti.

CryptoQuant uzmanları, konu ile ilgili paylaştığı raporda şu sözlere yer verdi:

Kore Primi %3’ten fazla aşırı ısındığında ve Coinbase Primi negatife döndüğünde, ABD’li yatırımcıların satış yaptığı ve Güney Koreli yatırımcıların iştahlı bir şekilde Bitcoin satın aldığı anlamına gelir.

Bu durumda, boğa piyasasında kısa vadeli bir düzeltmeye işaret ediyor. Bununla birlikte, şu anda bir toparlanma ya da boğa rallisi aşamasındayız, bu nedenle kısa vadeli bir düzeltme daha olasıdır.

Buna ek olarak, Aralık ortasından bu yana arka arkaya gelen sinyallerle birlikte, balina ve madencilerin yanı sıra GBTC ETF’lerini satan yatırımcılar tarafından borsalara BTC transfer edilmesi, fiyatta bir artıştan ziyade yakın vadede bir geri çekilme olasılığını artırdığına inanıyoruz.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23