Bitcoin (BTC)

CoinShares: “Bitcoin’de (BTC) FED Tehlikesi Geçti, Düşüşler Sona Erdi”!

Amerikan Merkez Bankasının (FED) 2022 yılında başlattığı agresif faiz artış politikası sona ermiş gibi gözüküyor. Enflasyon oranlarını düşürmek için bu yönde atılımlar yapan FED, yatırım araçlarının çok ciddi miktarda değer kaybetmesine neden oldu.

Devasa fonların hareketlerini inceleyen bir kurum olan CoinShares, FED’in faiz artışlarının ardından Bitcoin‘de yaşanan düşüşleri değerlendirdi.

FED’in başlattığı agresif faiz politikasının artık sona erdiğini iddia eden devasa şirket, ilerleyen süreç için ise olumlu söylemlerde bulunduğu kripto para yatırımcılarının dikkat çekti:

“ABD Merkez Bankası (FED) yaz boyunca faiz oranlarını artırmaya devam etmiş olsa da, bundan sonra ekonomik büyüme konusunda daha yumuşak bir görünüm benimseyeceklerine ve bu hamlelerin doların önemli ölçüde zayıflamasına neden olacağına inanıyoruz.”

Amerikan Merkez Bankasının yaz boyunca faiz artışlarını devam ettiklerini vurgulayan CoinShares ekibi, artık FED‘in faiz konusunda eskiye nazaran çok daha yumuşak bir tavır sergileyeceğine inanıyor.

İlerleyen süreçte ABD dolarının önemli ölçüde zayıflayacağını iddia eden CoinShares, Bitcoin için yükseliş sinyalinin geldiğini söylüyor.

“Agresif bir FED karşısında Bitcoin’in fiyat performansı zayıf olsa da, yaşanan bu düşüşlerin artık sonuna gelmiş olabiliriz”

Bitcoin‘in FED‘in faiz artış kararlarının ardından değer kaybettiğini vurgulayan başarılı veri sağlayıcısı, BTC‘de artık düşüşlerin sonuna gelmiş olabileceğimizi söylüyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23