Haberler

Çin’li E-Ticaret Devi Alibaba, Metaverse Alanına Giriş Yapıyor!

Sosyal medya devi Facebook’un ismini ”Meta” olarak değiştirmesi ve metaverse dünyasına yönelik kurumun politikalarını paylaşması, bir çok kurumsal firmanın da bu alana yatırım yapmasını hızlandırdı.

Nike ve Adidas gibi spor giyim firmalarından oyun geliştiricilere, yatırım şirketlerinden teknoloji devlerine kadar bir çok dev şirket, metaverse alanı ile ilgili ürün ve proje geliştirmek için yarışır hale gelmiş durumda. Son olarak metaverse alanına adım atan şirket, Çin merkezli tedarik zinciri firması Alibaba oldu.

Alibaba, Metaverse Dünyasına Adım Attı

Teknoloji devi ve e-ticaret sektörünün lideri Alibaba, metaverse alanındaki yarıştan geri kalmak istemediğini ve değişen dünya düzeninde kendini de konumlandırmak amacıyla şirketi metevarse alanında genişletmek istediğini açıkladı. Alibaba, metaverse’nin çevrimiçi oyun potansiyelini test etmek amacı ile, Çin’in başkenti Pekin’de Yuanjing Shengsheng adında yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.

Yeni kurulan şirketin asıl misyonunun yazılım geliştirme olacağı belirtilirken, şirket için ayrılan bütçenin ise 1.6 milyon dolar olarak belirlendiği söyleniyor. Çin’li haber ajanslarının Alibaba çalışanlarından edindiği bilgiye göre bu yeni şirket metaverse alanında çalışma yapmak için kuruldu.

Danışmanlık firması Omdia’nın çevrimiçi oyun uzmanı Chenyu Cui’ye göre Alibaba’nın bu adımı, metaverse stratejisini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

”Alibaba’nın bu adımı, metaverse için alt yapı oluşturma ve bulut bilişim teknolojisinden faydalanmak için şirketin yeni bir stratejisi olduğunu düşünüyorum.

Bu denli tecrübeli ve büyük bir şirketin, dünyada yükselen trendden geri kalacağını sanmıyorum.”

Cui ayrıca, Alibaba’nın ilk olarak alt yapı çalışmaları yapmak için şirketi kurduğunu ve metaverse alanının olgunlaşması sonrası oyun, sanal gerçeklik ve e-ticaret gibi alanlara yöneleceğini belirtti.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28