Bitcoin (BTC)

Çin’in Bitcoin (BTC) Yasakları, Ünlü Analiste Göre Çin’i Bitirebilir!

Elon Musk’ın Bitcoin’in enerji modeli hakkında yaptığı yorumlardan sonra ilk darbe Çin hükümetinden gelmişti. Çin, 2017 yılında yaptığı yasaklamaların benzerlerini duyurarak yola çıksa da devamında çok daha sert yasaklamalar getirdi ve ülkedeki Bitcoin madencilerini resmen kaçmaya zorladı. Bu durum ilk başta BTC fiyatını ve hash rate’ini sert etkilese de ünlü bir uzmana göre asıl darbeyi Çin alabilir.

Çin’in Yasakları Çin’i Vurabilir

Bloomberg’in baş emtia stratejisti Mike McGlone, konu hakkında yaptığı açıklamada Çin tarafından uygulanan Bitcoin madencilik yasaklarının en çok Çin’e zarar vereceğini ifade etti. McGlone, ABD doları tabanlı stablecoinlerin popülerlik artışının da bunda etkili olacağını düşünüyor.

McGlone, Bitcoin ve Dolar Dominansının artışına dikkat çekerek Çin’in açık kaynaklı yazılıma sahip kripto paraları reddetmesinin ülkenin ekonomik düşüşünü hızlandıracağını vurguladı. McGlone, bunun Çin’e zarar, ABD’ye ise fayda getireceğini vurguladı.

Mayıs ayında başlayan yasaklarda önce belirli bölgelerdeki Bitcoin madencilerine kısıtlamalar getirildi. Daha sonra ülke çapında getirilen yasaklar bunun devamında ise bankalarla finans kurumlarının BTC yatırımcılarına ödeme sağlamaması ile zirve yaptı. Çin bununla da yetinmeyip Binance gibi dünyanın en büyük kripto para borsalarına regülasyonlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Çin hükümetinin baskısından kaçan madenciler ise Kanada, ABD ve Kazakistan gibi ülkelere geçiş yaptı. Bu da aslında Çin’in gerçekten önemli bir konuda egemenliğini kaybetmesine neden olmuş gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Binance Bir Altcoin Delist Duyurusu Daha Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, bugün itibariyle delist duyuruları ile gündeme geliyor. Binance'in pazar payının…

07.02.2024 - 12:35

Bir Kripto Balinası, Bitcoin ve Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı! İşte Son Veriler..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

07.02.2024 - 11:30

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile sektörün gündeminde…

07.02.2024 - 10:53

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48