Bitcoin (BTC)

Çin, Yakında Bitcoin ve Kripto Para Yatırımcılarına Hapis Cezası Verebilir

Kripto para sektörüne tam olarak savaş açan ve kan kusturan Çin, şimdi ise bunları eyleme dökmeyi ve yasalarının gereğini yapmayı hedefliyor. Çin’in kripto para regülasyonları ilk başta sadece kağıt üzerinde alınan eylemler gibi gözükse de artık bunun hapis cezasına kadar gittiği görülebilir.

Çin’in önde gelen haber kaynaklarından olan Caijing Magazine tarafından aktarılan bilgilere göre, Çinli yetkililer kripto para regülasyonlarına uymayanlara yönelik cezaları konuşuyor.

Çin İçin Yasaklar, Cezalara Dökülüyor

Çin Merkez Bankası geçtiğimiz ay yayınladığı açıklamada kripto para işlemlerini ve madenciliği yasadışı olarak ilan etmişti ve bununla ilgili cezalar yakında gelebilir. Şu an mevcut yasada bunlara uymayanlara ne yapılacağı belirtilmese de yasada hem ülkede hem de ülke dışında bunları yapanların suç işlediği vurgulanıyor.

Bu da yurtdışında madencilik yapan veya kripto para alım satımı yapan kullanıcılara yönelik tehdit oluşturmakta. Kripto paralar ile ilgili regülasyonları ihlal edenlere nasıl cezalar verileceği henüz belirlenmemiş ve yazıya dökülmemiş olsa da bunun para cezasına ek olarak kısa süreli hapis cezası da içereceği konuşuluyor.

Bu sebeple aslında birçok kripto para madencilik şirketi yurtdışına göç etti ve burada en azından ülkede madencilik yapmaya kıyasla daha güvende olunacağı düşünüldü.

Bu haberler BTC fiyatını önce baltalasa da şu an için yeniden 62.000 doların test edilmesine dönüşerek durumun değiştiği açıkça ortada. Çin Kripto piyasasına verebileceği zararlar sadece anlık bir esintiden ibaret oldu.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14