Borsa

Çin Merkez Bankası, 11 Kripto Para Şirketini Kapattı!

Kripto para sektörüne yönelik inanılmaz bir baskı rejimi uygulamaya başlayan Çin, şimdi de kripto para şirketlerini kapatmaya başladı. Çin Merkez Bankasının Shenzhen birimi, yasadışı döviz ve kripto para alım satımı sunan 11 şirketi kapattığını duyurdu.

Çin, Kripto Para Sektörünün Yakasından Düşmüyor

Cnstock isimli haber kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası 46 şirketi inceleme listesine almıştı ve bunlarla ilgili adımlar atmaya başladı. Şirketlerden yasadışı finans hizmeti sunanları tespit eden Çin, bunlara yönelik soruşturmasında aşama kaydetti.

Kripto para alım satımının yasaklandığı ülkede regülasyonlara uymadan işlem yapımına olanak sağladığı tespit edilen 11 kripto para borsası, anında kapatıldı. Söz konusu kripto para borsalarının hangileri olduğu açıklanmasa da bunların nispeten küçük ve yeni kurulan borsalar olduğu aktarılmakta.

Çin’de mayıs ayında başlayan regülasyonlar sonrasında birçok madenci ülkeden kaçmak zorunda kalmış ve bu durum kripto para sektöründe büyük bir dengesizliğe yol açmıştı. Bir zamanlar Bitcoin hashrate’inin %50’sinden fazlasına ev sahipliği yapan Çin bu regülasyonlar nedeniyle söz konusu üstünlüğünü kaybetti.

Çin’in kripto para sektöründe büyük bir üstünlüğe sahipken attığı bu adımın çevresel önlemlerden alındığı vurgulansa da durumun sermaye kontrolleri ile ilgili olduğu iddia edilmekte. Çin de bu bağlamda kripto para borsalarına erişimi zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor ve atılan son adımlar da buna işaret ediyor.

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11