Haberler

Çin Bankaları Dijital Yuan İçin Düğmeye Bastı!

Çin’in en büyük bankası olarak kabul edilen Çin İnşaat Bankası ile en büyük beşinci bankası olan İletişim Bankasının iş birliği ile hayata geçirilen dijital yuan çalışmaları pilot mağazalarda kullanıma başladığını duyurdu.

Shanghai Daily’in paylaştığı haberde dijital yuan’ın kullanıldığı mağazaları açıkladı. Biri büyük gıda şirketi Taikang Food Store diğeri ise Daimaru zincir mağazaları olduğu açıklandı. Geçen hafta sonu yapılan alışverişlerde dijital yuan kullanımının çok yüksek olduğu da belirtildi.

Bu projenin parçası olan iki büyük mağaza, dünya kadınlar günü için özel satış kampanyalarından yararlanmak isteyenlerin, ödemelerini dijital yuan ile yapmaları gerektiğini duyurdu. Marka direktörü Li Wei, firmaların dijital yuan kullanımını arttırmak için ürünlerinde indirimli satış gerçekleştirmek istiyor. Bu nedenle ticari bankalar ile iletişim halinde olduğunu belirtti. Li Wei teşvik konusunda şunu söyledi:

“Pilot projenin hayata geçmesi ile dijital yuan ödemelerini arttırmaya çalışıyoruz. Düzenlenen satış kampanyalarından yararlanan müşterilere, bankalar tarafından ekstra teşvik sunulacağına inanıyoruz.”

Dijital yuan kullanımını arttırmak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Bunların başında alışverişlerde kullanılması için kupon dağıtımı yapılmasına karar verildi. İletişim bankası, perakende alışverişte dijital yuan kullanan müşteriler arasından 6500 kişiye 100 yuan (15 dolar) değerinde kupon verdi. Çin İnşaat Bankası ise 380 yuan’lık (58 dolar) alışveriş yapan 2000 kişiye 150 yuan (23 dolar) değerinde kupon dağıtımı yapıldığını açıkladı.

Dijital yuan’ın kullanım alanları hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Önümüzdeki aylarda ülkenin en işlek alışveriş caddesi olarak bilinen Nankin Caddesinde (Nanjing Road) bulunan bütün satıcıların yeni ödeme seçeneğine yer vermesi bekleniyor.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’nin Düştüğü Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle kripto piyasasında lider kripto…

22.02.2024 - 00:26

EOS Lynx Kurucusu: Ethereum Çok Abartılıyor, Ayrıca ETH Fiyatı da Çok Pahalı!

EOS Lynux'un CEO'su ve WorkCoin'in kurucu ortağı, Ethereum'un gerçek faydasının ve piyasa değerinin abartıldığını söyledi.…

21.02.2024 - 23:55

Dev Kripto Balinası Ethereum’daki Düşüşü Yine Fırsata Çevirdi ve ETH Satın Aldı!

Lider altcoin Ethereum (ETH) bugün itibariyle satış baskısı ile karşı karşıya kalmış durumda. Sabah saatlerinde…

21.02.2024 - 23:28

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Açıkladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan OKX, aldığı kararlar ile kripto varlıkların…

21.02.2024 - 23:04

Bitcoin Yatırım Şirketi DWF Labs, Bu Altcoin’den Topluyor!

Kripto para sektörünün en popüler piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, kripto piyasasını etkilemeye…

21.02.2024 - 22:36

SON DAKİKA: FED Toplantı Tutanakları Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarını ve kripto para…

21.02.2024 - 22:05