Analiz

Chiliz (CHZ) Güç Bulamıyor! – CHZ’de Yeni Bir Düşüş Mü Yoksa Yükseliş Mi Bekleniyor?

Yaptığı fan token açıklamaları ve %2000’in üzerindeki yükselişle Şubat – Mart ayı aralığına damgasını vuran Chiliz (CHZ), yayın saati itibariyle ATH seviyesi olan 0.9449 dolardan %50 aşağıda 0.491 dolar üzerinde alıcı buluyor.

Alexandre Dreyfus’un youtube platformu üzerinden yaptığı canlı yayında Manchester City ile anlaşmaya vardıklarını açıklaması, günlük grafikte düşen trend olarak gösterilen sarı trend çizgisinin kırılmasını sağladı. Ancak Dreyfus’un Real Madrid ile ilgili bir açıklama yapmaması üzerine yatırımcıların CHZ’ye olan güveni sarsıldı ve CHZ üzerinde güçlü bir alış dalgası oluşmadı.

Chiliz (CHZ) Günlük Grafiği – Kaynak: Tradingview

Grafikte kırılımın geldiği 26 Mart günü MA20’den destek alan CHZ, üç gün sonra düşüşe geçerek MA20 desteğini kaybetti. Bugünün mumu itibariyle önemli bir destek alanı içerisinde bulunan CHZ, yatırımcılarını korkutmaya devam ediyor. Yatırımcıların korkmasının en büyük sebebi ise önemli bir alan olan 0.473 – 0.496 dolar aralığının aşılmadan önce fiyatın hiç soluk almamış olması olarak gösteriliyor. Yani bir düşüş senaryosunda CHZ’nin en son duraksadığı yer olan 0.24 – 0.28 dolar aralığına hızlı bir gerileme görülebilir.

Elinde CHZ yatırımı bulunan yatırımcıların bu aralığı dikkatle takip etmelerinin ve altında mum kapanışında stop olmalarının doğru bir tercih olacağı belirtilirken alım yapacak olanlarında aynı seviyeye dikkat etmeleri gerekiyor.

CHZ Nasıl Kurtulabilir?

Son zamanlarda oldukça güçsüz bir tavır sergileyen CHZ’nin kurtuluşunun Dreyfus’un yeni bir token açıklaması ya da Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen lansmanlar ve partner anlaşmaları ile olabileceği düşünülüyor.

4 Saatlik Görünüm

Günlük grafikteki felaket tellallığından sonra 4 saatlik grafiğimizde kısa vadede CHZ, küçük de olsa yatırımcılarını umutlandırıyor. Tam net olmamakla birlikte grafikte bir ikili dip formasyonu oluştuğu tahmin ediliyor. CHZ fiyatının bu formasyonu koruması ve 0.461 – 0.482 dolar aralığı altına inmemesi durumunda yükselerek 0.614 – 0.623 dolara doğru ilerlemesi bekleniyor.

Chiliz (CHZ) 4 Saatlik Grafiği – Kaynak: Tradingview

Son olarak tekrardan hatırlatalım ki bu derece volatil bir piyasada stop koymayı unutmayınız. Burada ise stopumuz kırmızı destek alan altındaki mum kapanışını takip edecektir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Eski PayPal CEO’su Thiel, Bitcoin ve ETH’ye Yatırım Yaptı! İşte Miktarı..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH), son yıllarda geleneksel finans…

13.02.2024 - 12:24

Bu Popüler Altcoin, Bosch ve Deutsche Telekom ile Ortaklık Kurdu!

Kripto para sektörünün popüler yapay zeka projelerinden bir tanesi olan Fetch.ai (FET), yaptığı ortaklıklar ile…

13.02.2024 - 11:54

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 11:09

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15