Bitcoin (BTC)

Charles Gasparino: SEC, Bitcoin’in Önünü Kesmek İstiyor!

Fox News Kıdemli Muhabiri Charles Gasparino, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto ekosistemindeki yeni düzenleme kararlarına ilişkin görüşlerini resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Son dönemlerde kripto şirketlerini hedef almaya başlayan SEC, Kraken ve Binance gibi borsaların da köşeye sıkışmasına sebebiyet vermekte. Gasparino, menkul kıymet avukatları ve eski SEC yetkilileri, SEC’in FTX iflasının ardından kripto para sektörünün önünü kesmek istediğini düşünmekte.

FTX borsasındaki tespit edilemeyen dolandırıcılık faciaları, kripto para sektörünün ismini fazlasıyla lekeledi. Birçok devasa şirket bu olaylar yüzünden artık kripto piyasasına mesafeli yaklaşmakta.

Başarılı muhabir Charles Gasparino, resmi Twitter hesabı üzerinden SEC hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Geçmişteki üst düzey sec yetkilileri ve menkul kıymetler avukatları da dahil olmak üzere herkes, artık sec’in ftx fiyaskosunun ardından kripto para sektörünün önünü kesmek istediğini düşünmeye başladı.”

Her ne kadar FTX iflası sansasyonel bir olay olsa da, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilileri uzun yıllardır kripto varlıklarla uğraşıyor.

Borsa ve şirketlerin haricinde Ripple gibi başarılı bir projeyi dahi senelerdir mahkeme mahkeme süründüren SEC, ilerleyen süreçte Bitcoin‘in benimsenmesini durdurabilecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57