Altcoin

Chainlink’e Büyük Rakip Geliyor: Önde Gelen Altcoin, Oracle Hizmetini Duyurdu

DeFi projelerine oracle hizmeti sunma denilince akla ilk gelen proje şüphesiz Chainlink (LINK) oluyor. LINK fiyatı da neredeyse önde gelen bütün DeFi projeleri ile ortaklık kurulması sonrasında inanılmaz bir yükseliş elde ederek top 10 içerisine girdi.

Chainlink’in DeFi hizmetine rakip olarak Band Protocol veya DIA gibi projeler piyasaya sürülse de bunların hiçbiri LINK’e tam olarak rakip olamadı. Şimdi ise zaten kendini ispatlamış bir kripto para birimi benzer hizmet vermeyi planlıyor.

Chainlink’e Dişli Rakip: IOTA

IOTA’nın geliştiricilerinden Hans Moog, bizzat yayınladığı güncellemede IOTA’nın artık oracle hizmeti vereceğini açıkladı. Şu an hala ilk aşamada olan IOTA Oracles isimli hizmet, Chainlink’e karşı ciddi rekabet oluşturabilir.

Peki oracle hizmeti tam olarak ne oluyor? DeFi yani merkezsiz finans projeleri hiçbir merkezi otoriteye bağlı olmadan tamamen kod ve akıllı kontratlara bağlı çalışıyor. Birçok merkeziyetsiz borsa veya platform da bu konuda kusursuz ve doğru veri hizmeti almak zorunda. Chainlink’in sunduğu oracle hizmeti de tam olarak bunu sağlıyor ve çoğunlukla fiyat bilgilerinin doğru aktarılması olarak biliniyor.

Birçok DeFi projesi oracle kaynaklı hatalar yüzünden hacklenmiş veya saldırıya uğramıştı. IOTA fiyatı bu haberin etkisi ile son 24 saat içerisinde %20 ve üzeri yükseliş elde etti. Toplam piyasa değerine göre en büyük 33. kripto para birimi IOTA, DeFi projeleri ile ortaklık imzalamaya başlarsa bu fiyat etkisi daha da artabilir.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14