Borsa

CFTC, Binance U.S.’e Karşı İnceleme mi Başlattı?

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance, geçtiğimiz 3-4 aylık süreçte sadece regülatörlerin uyarıları ve olası soruşturma haberleri ile anıldı. Binance’in birbiri ardına birçok ülkeden uyarı aldığı doğrulansa da bu tarihe kadar ABD’den net bir soruşturma haberi gelmemişti. Şimdi ise ABD’nin finansal regülatörlerinden CFTC’nin, Binance’e soruşturma açtığı konuşuluyor.

Binance’e Soruşturma İddiası

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre CFTC, Binance U.S’e karşı resmen inceleme başlattı ve borsanın insider tranding yapıp yapmadığını inceliyor. Borsanın son zamanlarda piyasa manipülasyonu ile de anıldığı bilinmekte ve CFTC’nin bunu da inceleyeceği belirtildi.

Daha önceki tarihlerde CFTC ve SEC’nin Binance US hakkında soruşturma başlattığı ve borsa yetkililerini ifade almaya çağırdığı vurgulansa da daha sonra bunun doğru olmadığı ve Binance yetkililerinin sadece başka bir tarafı ilgilendiren suç konusunda bilgi vermeye davet edildiği ortaya çıkmıştı.

Aktarılan en güncel bilgilere göre ise CFTC şimdi Binance çalışanlarının içeriden aldığı bilgileri kişisel kazanç elde etmek için kullanıp kullanmadığını inceleyecek. Insider trading olarak bilinen bu olayın regüle edilen kurumlar ve borsalar için inanılmaz cezaları bulunuyor.

Binance gibi kripto para borsalarının ise daha önce böyle bir durumdan ceza aldığı görülmedi ve bunun kanıtlanması durumunda gelecek ceza kesinlikle sektörde bir ilk niteliğinde olacaktır.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51