Analiz

Cardano’da (ADA) Sular Durulmuyor: Düşüş Sonrası Fiyat Analizi!

ABD merkezli Coinbase kripto para borsası tarafından listeleneceği haberi üzerine hızlı bir yükselişle %40 değerlenen Cardano (ADA), listelemenin ardından %20’lik bir düşüş yaşadı. Coinbase borsasında 1.88 dolarlık rekor bir fiyatla listelenen ADA, yayın saati itibariyle 1.28 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Coinmarketcap verilerine göre 41 milyar dolara yakın piyasa değeriyle kripto para piyasasında üçüncü sıra için Binance Coin (BNB) ile savaşan ADA, 4 saatlik grafikte bugün önemli bir seviyeden döndü. Grafikte oluşturulan fibonacci düzeltmesi sonucunda 1.189 – 1.214 dolar aralığına kadar inen ADA fiyatında şimdilik bir toparlanmanın olduğu görülüyor.

Cardano (ADA) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Grafikte çizilen paralel kanallar silsilesi içerisinde fiyatın ilerlediği görülüyor. Üst direnç kanalından reddedilen ADA, bir alt destek alanının altına inişini gerçekleştirdikten sonra şimdi de dirence dönüşen bu alanı geçmeye çalışıyor.

ADA fiyatının sarı paralel kanal ve 1.32 dolar üzerindeki mum kapanışlarında, daha önceki ATH seviyesi olan 1.488 doları yeniden deneyeceği düşünülüyor. ADA’nın Coinbase’de listelenmesi ilk etapta kötü etki yaratsa da temel anlamda daha çok işlem göreceği ve daha çok kullanıcıya ulaşacağı için bu hedefin yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Tabi her zamanki gibi ikinci planımız olan düşüş hareketini unutmayalım. Fiyatın gerilemeye başlaması ve hem alttaki kırmızı paralel kanal hem de 1 dolar altında mum kapanışları yapması halinde stop olunabilir. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ise bu aralıkta bulunan ara destek seviyelerinden alımlarını gerçekleştirebilirler.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanışlar Bekleniyor! İşte En Çok Artan ve Düşenler…

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

04.02.2024 - 23:50

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45