Cardano (ADA)

Cardano (ADA) Tartışmaları Büyüyor: ADA, Başarısız mı Oldu?

Toplam piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para birimi Cardano (ADA) ile ilgili tartışmalar büyümeye devam ediyor. Charles Hoskinson’ın bir yıl önce yayınladığı ve Cardano’nun 2021 yılındaki hali ile ilgili iddialı açıklamalara yer verdiği tweeti, büyük tartışmalara yol açtı.

Cardano Hedefine 1 Yıl Sonra Ulaşabilecek mi?

Nugget’s News yöneticisi Alex Saunders ise bunun hakkında yorum yapan en güncel isim oldu. Saunders, Cardano’nun geçen sene hedeflerine ulaşamadığını ve bu sene de ulaşamayacağını vurguladı. Saunders, önümüzdeki sene bile Cardano’nun akıllı kontrat desteğine kavuşamayacağını vurguladı.

Saunders, geçtiğimiz yıl açıklanan vaatlerden olan akıllı kontratların, ERC-20 dönüştürücüsünün, yüzlerce tokenin, binlerce merkeziyetsiz uygulamanın hala Cardano’ya gelmediğini vurguladı. Bunun Cardano’ya karşı bir eleştiri olmadığını ancak insanların “ağ etkisini” fark etmesi gerektiğini vurgulayan Saunders, CEO Hoskinson’ın verdiği yanıt sonrasında ise açıklamasını şiddetlendirdi.

Saunders’e göre normalde 1 ay sonra gerçekleştirilmesi beklenen akıllı kontrat desteği, 1 yıl sonra bile gerçekleştirilemeyecek.

Cardano’nun akıllı kontrat desteğine kavuşması için Alonzo güncellemesinin tamamlanması gerekiyor. Ağ şu an için test aşamasından geçiyor ve en geç 2021’in ilk çeyreğinde bunun tamamlanması bekleniyor. Buna rağmen Alonzo Blue test ağında yaşanan teknik sorunlar durumu biraz olsun ertelemeye götürebilir. Saunders’e göre ise şu an Cardano ağında bu güncellemeyi yapacak kadar geliştirici yok ve ağın en büyük eksiği de bu.

Hoskinson ise akıllı kontrat desteğine değinmeden yaptığı açıklamada, şimdiden ağda binlerce uygulamanın aktif olduğunu vurgulamıştı.

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23