Cardano (ADA)

Cardano (ADA) Bu Haber İle Beraber Yükselişe Geçebilir!

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’u son dönemde zorladığı görülen Cardano (ADA) ne yazık ki 7 Eylül tarihindeki düşüşten çok etkilendi ve ciddi anlamda düşüş yaşadı.

Cardano İçin Umut Bitmedi

3,09 dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmayı başaran Cardano, düşüş ile birlikte ise 2,40 dolar seviyesine kadar çekildi. Cardano fiyatının bu sert düşüşünün arkasında ise sadece piyasanın genel düşüşü etkili olmadı. Cardano’nun Alonzo hard forkunun test ağındaki denemelerinin etkisiz kaldığı ve hatalara neden olduğu haberleri, ADA için büyük bir düşüşü beraberinde getirdi.

Özellikle test ağındaki ilk merkezsiz projenin böyle bir hata yüzünden işlemleri bitirdiğini açıklaması Twitter’da gündem oldu. ADA fiyatı 3 dolardan 2,42 dolara düşse de burada tutunmayı başardı ve şimdi gelen yeni haberler ile aslında toparlanma sinyalleri veriyor.

Cardano fiyatı son 24 saat içerisinde yine düşüş yaşasa da grafiğe bakıldığında bunun aslında 2,46 dolar ve 2,52 dolar arasında tutunmaya çalıştığı görülüyor.

ADA, 2,52 dolar direncinin üzerine çıkabilirse yeniden 3 dolar seviyesini görebilir ancak bunun gerçekleşmesi için hem Alonzo hard forkunun başarılı bir şekilde tamamlanması hem de güzel haberlerin gelmesi gerekiyor. Bunlardan birisine dair sinyal ise kısa süre önce geldi.

Cardano’nun arkasındaki IOHK şirketi, şirketin planlarını açıkladı ve özellikle Afrika merkezli işlemlere hız vereceklerini belirtti. Alonzo hard forku ile tam merkeziyetsizliğe kavuşacak olan Cardano ağı, Afrikadaki devasa nüfusa hizmet sağlayarak inanılmaz bir kullanım oranı elde edebilir. Bu da ADA için daha fazla hacim ve tanınma anlamına geliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14