Gündem

Canlı: FED Yetkilisi, Bitcoin ve Altcoin’ler Hakkında Konuşuyor!

Amerikan Merkez Bankasının (FED) 2022 yılı itibariyle gerçekleştirdiği faiz artışları ABD dolar endeksinde (DXY) sert yükselişler getirdi. DXY’nin değer kazanması ise dolara endeksli Bitcoin gibi yatırım araçlarının değer kaybetmesine neden oldu.

Son dönemlerde ise FED’in artık yavaş yavaş yumuşamaya başladığı görülüyor. Bu yumuşama tekrardan kripto varlıkların değer kazanmasını sağlayabilir.

Geçtiğimiz dakikalarda ise FED yetkilisi Michael S. Barr’ın açıklamalar yapmaya başladığı görüldü. Birçok konuya değinen Barr, şimdilik şu sözleri aktarmış durumda:

“Önümüzdeki aylarda ve yıllarda, yeni bankacılık sistemi risklerinin yanı sıra tüketici ihtiyaçları ve finansal hizmetlere erişim dahil olmak üzere reel ekonominin değişip değişmeyeceğini analiz edebilmek kritik olacaktır.”

“Denetim ve düzenlemenin, değişikliklere ayak uydurmasını ve eldeki risklere uygun olmasını sağlamalıyız.”

“Son dönemde gördüğümüz gibi bir çok yenilik likidite problemi, varlıklarda çöküş, müşteri fonlarının kullanımı, dolandırıcılık, hırsızlık, manipülasyon ve kara para aklama dahil birçok risk taşıyor.”

“Kripto para sektöründe yaşanan son olaylar kanuni koruma olmadan yatırımcıların ve tüketicilerin karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha ortaya çıkardı. Başka bir önceliğimiz de kripto paralara ilişkin riskleri takip etmektir.”

“Riskleri tespit etmeyi başardıkça, güçlü bir finansal sistem ile şirketlerin fırtınayı atlatmasına yardımcı olmuş olacağız.”

* FED yetkilisi Michael S. Barr’ın açıklamaların devam etmesi halinde içeriğimize eklenecektir.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22