Bitcoin (BTC)

Bütün Dünya Ekonomisinin Gözü, Bu Akşamki FED Toplantısında: BTC Nasıl Etkilenebilir?

Sadece kripto para piyasasını değil aslında bütün dünyayı ve küresel ekonomiyi etkileyen karar, bu akşam verilecek. Federal Rezerv en son 21-22 Eylül tarihlerinde faiz toplantısı yapmıştı ve beklenen toplantı bugün TSİ 21.00’de yapılacak.

FED Başkanı Powell bu akşam faiz kararının yanı sıra taper stratejisi konusunda da açıklama yapabilir. FED, eylül ayı toplantısında yayınladığı raporunda varlık alımlarının kademeli olarak azaltılacağını ve bunun kasım veya aralık ayında başlayabileceğini vurgulamıştı.

Bitcoin Nasıl Etkilenir?

Varlık alımlarının azaltılması yani tapering olarak bilinen olay, bugün resmen başlayabilir. Ünlü ekonomist Erkin Şahinöz de konu hakkında yaptığı açıklamada bunun aylık bazda tahvilde 10 milyar, varlığa dayalı alımlarda ise 5 milyar dolar şeklinde azaltılmasını beklediğini vurguladı.

Varlık alımlarının ise Haziran 2022’de sonlandırılmasının hedefleneceğini belirten Şahinöz bunun aslında parasal normalleşme olacağını düşünüyor. Bu durum ise lider kripto para birimi Bitcoin’i olumsuz etkileyebilir.

FED’in uzun vadede enflasyonun yaralarını sarma ve bunu düşürme çabalarının başlangıcı olacak olan tapering stratejisinin başlaması, kurumsal yatırımcının Bitcoin’e akın etmesini de azaltabilir.

Bitcoin’in enflasyon artışından faydalanan bir varlık olduğu bilinmekte ve bu sebeple aslında krizin devam etmesi BTC için olum olacaktır. Tabii ki FED’in yapacağı faiz açıklaması da BTC fiyatı için sürpriz bir hareketlilik getirebilir ancak şu sıralar faiz kararında değişiklik yapılması beklenmiyor ve bir süre faizlerin stabil kalacağı tahmin ediliyor.

En Son Yazılar

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08

Başarılı Analist Martinez, Bitcoin ve Bu Şaka Altcoin’in de Sert Yükseliş Bekliyor!

Kripto para yatırımcıları sektördeki boğa trendinin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Her ne kadar bunu…

11.02.2024 - 15:49

Kripto Balinaları Bitcoin Yükselirken Binance’de Listeli Bu Altcoin’leri Topluyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu özelinde yükselişlerin yaşandığı görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 13:35