Tether (USDT)

BUSD Gelişmeleri, Tether’e (USDT) Yaradı! Neler Oluyor?

Kripto para sektörüne baktığımızda ABD dolarına endeksli stablecoin‘ler olarak BUSD, USDT ve USDC olmak üzere 3 ürün karşımıza çıkıyor. BTC paritesi ile altcoin alım satımı yapmayan birçok kripto para yatırımcısı bu 3 stablecoin’i koruyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD New York düzenleyici kurumu ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BUSD’ın ABD’deki ihraççısı olan Paxos‘un yeni BUSD basımını yasakladı.

Bu gelişmenin ardından Binance CEO’su CZ BUSD’un piyasa değerinin yavaş yavaş eriyeceğini aktardı. Şuan itibariyle ise popüler borsanın yeni bir stablecoin arayışına girdiği görülüyor.

Her ne kadar CZ BUSD’un piyasa değerinin yavaş yavaş düşeceğini söylemiş olsa da, balinalar bu gelişmelerin ardından anlık olarak BUSD isimli stablecoin’den çıktı.

Her ne kadar BUSD’un piyasa değeri halen çok yüksek olsa da, önümüzdeki süreçte bu değerinin azalmaya devam edeceği tahmin ediliyor. BUSD’dan çıkan fonların büyük bir kısmı ise Tether‘e (USDT) aktarılmakta.

Tether’in piyasa değerinin artması sektör için olumlu bir metrik olarak kabul edilebilir. Balinalar ve bireysel yatırımcılar herhangi bir kötü olayda yine USDT’ye koşuyor.

Sektörün temel yapı taşlarından bir tanesi haline dönüşen Tether (USDT), ilerleyen süreçte BUSD’un piyasa değerindeki düşüşler ile birlikte piyasa değerini artırmayı başarabilecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46

Bitcoin Boğası Justin Sun, Yeniden Altcoin Toplamaya mı Başlıyor?

Kripto sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, aldığı kararlarla…

18.02.2024 - 13:34

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19