Bitcoin (BTC)

Bu Kripto Para Şirketinin Başı, ABD İle Belada!

Özellikle Çin’den gelen regülasyon baskısı sonrasında dünyanın dört bir yanında kripto para sektörüne yönelik benzer adımlar atılmaya başlandı. Avrupa’ya ek olarak son günlerde ABD’deki regülatörler ve yetkililer de bazı kripto para şirketlerine karşı harekete geçti. Bu şirketlerden birisi de BlockFi oldu.

Üç Eyalet, BlockFi’ye Karşı

ABD’nin üç büyük eyaleti olarak bilinen New Jersey, Texas ve Alabama’nın hedef haline getirdiği BlockFi’nin en büyük sorunu ise verdiği faiz oranları. DeFi sektörü tabanlı olan BlockFi, kullanıcılara yatırımlarını baz alarak belli oranlarda faiz getirisi sunuyor ancak son dönemde bununla ilgili bazı sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. New Jersey, bu sorunlar ve lisans ile ilgili konular nedeniyle 29 Temmuz tarihi itibarıyla BlockFi’nin BIA isimli faiz ürünü ile ilgili hizmetlerini kendi eyaletinde durdurmasını talep etti ve mahkemeden buna dair karar çıktı.

Texas da benzer bir karar çıkartmak için Ekim ayında duruşma ayarladı ve bu eyaletin de kripto para üzerinden faiz veren BIA ürünlerini bir endişe olarak tanımladığı görülmekte. BlockFi’nin kendi operasyonlarını yasa dışı şekilde fonladığını ve lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını vurgulayan regülatör, şirketin faaliyetlerini sonlandırmak istiyor.

Son olarak Alabama da benzer bir adım attı ve BlockFi’nin şu an başı ciddi anlamda belada gibi gözüküyor. Şirketin fonlarına el konulması veya benzer senaryoların yaşanması ise milyarlarca dolarlık BTC’ye sahip olunmasından dolayı piyasa genelini de olumsuz etkileyebilir.

En Son Yazılar

0.31 Dolardan Ethereum Alan Bir Tüccar, ETH Satışı Yapmaya Başladı!

Bugün itibariyle lider altcoin Ethereum'un (ETH) yukarı yönlü hareketler sergilediği görülüyor. Yaşadığı yükselişlerle tüm yatırımcıların…

20.02.2024 - 18:27

Ethereum Dencun Yükseltmesi: En Çok Hangi Kriptolar Avantajda?

Bitcoin'in Yarılanması’nın yanı sıra, yaklaşan Ethereum Dencun Yükseltmesi kripto para dünyasında en çok beklenen olaylardan…

20.02.2024 - 17:43

Elon Musk’ın Sahibi Olduğu X Tweet Attı, Binance’deki Bu Altcoin’de Yükseliş Yaşandı!

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, yaptığı paylaşımlar ile kripto para sektörünün gündemine gelmeye…

20.02.2024 - 16:49

SICAK GELİŞME: Starknet (STRK) İlk Çıkışıyla 7 Doları Gördü! Binance Ne Zaman Ticareti Açacak? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün ana gündem maddelerinden bir tanesi olan Starknet (STRK), kısa bir…

20.02.2024 - 15:40

Galaxy Digital Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para yatırımcıları çok uzun bir süredir piyasada yeni bir altcoin rallisinin yaşanmasını bekliyor. Her…

20.02.2024 - 15:14

DİKKAT: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’de Tartışmalı Transferler Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, aldığı kararlar ile…

20.02.2024 - 14:02