Kategori: Haberler

Bu İki Kripto Para, Türkiye’nin Gündemine Oturdu!

Bitcoin’in (BTC) yaşadığı 2 haftalık düşüş, altcoinlerin de ciddi anlamda sarsılmasına yol açtı. Altcoinler tam olarak Bitcoin’in düşüşü nedeniyle ezilirken 26 Mart tarihindeki düzeltme nefes alma aralığı verdi. Bitcoin fiyatının 55.000 dolar üzerine çıkmasına rağmen şu an Türkiye’de özellikle iki kripto paranın çok konuşulduğu görülüyor.

Holo ve BitTorrent Çok Popüler

Twitter’daki trend konulara bakıldığında birinci sırada BitTorrent’in (BTT), ikinci sırada ise Holo’nun (HOT) yer aldığı görülmekte. Aslında özellikle Holo’nun Türkiye’de inanılmaz bir kitleye sahip olduğu biliniyor ve hafif bir yükseliş ile yeniden trendlere girilmiş olması birçok yatırımcı için şaşırtıcı değil.

BitTorrent fiyatına bakıldığında bunun son 24 saat içerisinde %23 yükseliş elde ettiği ve 42. sıraya kadar çıktığı görülmekte. Tron ekosisteminin önemli parçalarından olan BTT, 1 yılda ise %1.687 yükseliş elde etti.

Öte yandan bu haftanın başlarında gelen ABD’deki patent haberi ile yükselişe geçen HOT, son 24 saat içerisinde %31 yükseliş kaydetti. HOT’un 1 yıllık yükselişinin %3.000 olması ise bunun neden bir hayli popüler olduğunu gösteriyor. HOT, BTC karşısında %27, ETH karşısında ise %24 yükseliş elde etti ve BTC’nin yükselişine rağmen bunu geride bırakmayı başardığını gösterdi.

Kripto para piyasasının bu olumlu gidişatı Türkiye’de de ciddi bir kitleye ulaşılmasını sağladı. Buna rağmen yatırımcıların özellikle dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerekiyor. 26 Mart tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 12 milyon TL vurgun yapan dolandırıcıların tutuklanması da popülerliğin her zaman iyi olmadığını göstermekte.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23