Shiba Inu (SHIB)

Bu Dogecoin Rakibi Altcoin’de Yapılan Devasa Satışlar, Çöküş Getirdi!

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Etherscan’dan alınan veriler, 13 saat önce isimsiz bir balinanın akıllara durgunluk veren miktarda Shiba Inu (SHIB) aktarımı yaptığını gösteriyor.

3 trilyon adet SHIB’i borsalara aktaran balina, birçok Shiba Inu yatırımcısının korkuya kapılmasına sebebiyet vermiş durumda.

Yaklaşık 29 milyon dolar değerindeki bu aktarım, kripto para sektörünü gündemine oturdu. 3 trilyon SHIB’in 2.8 trilyonunu borsalar üzerinden satan balina, popüler altcoin‘in ise değer kaybetmesine neden oldu.

64 gün önce SHIB satın alımı yapan balina, ABD enflasyon verisinin ilerleyen saatlerde açıklanacağından ötürü devasa satış yaptığı tahmin edilmekte.

Enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi halinde ciddi miktar düşüş yaşayabilecek olan kripto para birimleri, yatırımcıların zarar üstüne zarar etmesine neden olabilir.

Bloomberg analisti ve podcast yayıncısı Joe Weisenthal’e göre, kripto para fiyatlarında yaşanan bu düşüşler, kriptonun “acımasız bir ayı piyasasında” olduğunu gösteriyor.

Tarihinin en zorlu süreçlerinden bir tanesini geçiren kripto para birimleri, Amerikan Merkez Bankasının (FED) etkisi altında kalmış durumda.

Shiba Inu’nun piyasa değeri ise 29 milyon dolar değerindeki bu satışlar nedeniyle 6 milyar doların altına düşerek, 5 milyar dolar seviyelerine geriledi.

İlerleyen saatlerde ise açıklanacak veriler ve Bitcoin‘de yaşanabilecek olası düşüşler, Shiba Inu’nun (SHIB) çok daha sert bir şekilde değer kaybetmesine neden olabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11