Altcoin

Bu DeFi Altcoini Son Günlerde Adeta Şahlandı!

Toplam kilitlenen değer(TVL)’i 2 milyar dolara yaklaşan DeFi tokeni MKR, son bir haftada gücüne güç katarak 580 dolar seviyelerine yükseldi. Neredeyse her gün bir yeni token çıkaran ve bu tokenlerin hareketleri ile gündeme gelen DeFi, bu kez Maker ile double yapıyor.

Merkeziyetsiz finans tokeni MKR, merkezi olmayan kredi platformu DeFi TVL listesinde üst sıralara tırmanıyor. DeFi Pulse, Maker’da kilitlenen toplam değerin neredeyse %250 artarak 1,955 milyar dolarlık rekor bir değere ulaştığını bildirdi.

TVL ve DeFi Pulse

TVL:Total Value Locked, yani Toplam Kilitlenen Değer kavramı kripto para sektöründe coinlerin büyüklüğünün değerlendirilmesinde sık duyulan bir kavramdır. TVL, merkeziyetsiz bir projeye ait akıllı sözleşmede kilitlenmiş tüm tokenlerin değerini ifade ediyor.

DeFi Pulse ise TVL metriğinin kullanıldığı, hangi projenin ne durumda olduğunu gösteren bir site. DeFi Pulse üzerindeki son verilerde MKR listede ikinci sırada yerini alıyor.

Maker – USDC

Messari’de araştırmacı olan Jack Purdy’nin yaptığı twitter paylaşımında, MKR fiyat artışına Coinbase ve Circle USD(USDC)’nin neden olduğunu söylüyor.

Maker’ın sessizce 2 milyar dolarlık bir değere ulaştığını belirten Purdy, sözlerinin devamında; son aylarda Dai dolar kurundaki artan talebi karşılamak için Maker yönetimi tarafından USDC’ye 400 milyon dolar sağlandı.

Maker’da Son Durum

Günlük bazda bakıldığında 551 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde seyreden MKR, gün içinde 600 dolara bir iğne attı. Son bir haftada yaklaşık olarak %38’lik bir değer kazanan MKR, yayın saati itibariyle BTC fiyatındaki gerilemeye bağlı olarak 560 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Bitcoin ve Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı! İşte Son Veriler..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

07.02.2024 - 11:30

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile sektörün gündeminde…

07.02.2024 - 10:53

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48

Elon Musk Tweet Attı, Bu Altcoin Bir Anda 10 Katlık Yükseliş Yaşadı!

Dünyanın en zengin iş insanlarından bir tanesi olan Elon Musk, kripto para yatırımcıları tarafından yakından…

06.02.2024 - 23:07