Borsa

Borsa İstanbul Tekrardan Açıldı! İşte Son Durum..

6 Şubat tarihinde ülkemizde vahim bir doğal afet meydana geldi. Kahramanmaraş ilimizde 7.4 ve 7.6 şiddetinde 2 adet depremin meydana gelmesi, ülkemizin doğu bölümündeki 10 ilimizde büyük yıkımların olmasına sebebiyet verdi.

Bu sırada ise Borsa İstanbul’un hareketlerine baktığımızda ise sert düşüşler yaşadığı görülüyor. Yapılan satışlar bireysel yatırımcıların mağdur olmasına sebebiyet verdi.

Yatırımcıların istekleri üzerine ise Borsa İstanbul son işlemleri iptal ederek Borsa İstanbul’u 15 Şubat tarihine kadar kapatma kararı aldı. Geçtiğimiz dakikalarda ise Borsa İstanbul’un tekrardan açıldığı görülüyor.

Son kapanmanın ardından yaşanan düşüşlerden ziyade yüzde 6’lık bir yükseliş ile açılan BIST 100, tekrardan yatırımcıların dikkatini üzerine çekmeyi başardı. BIST 100 endeksinin 4.502 Türk lirası desteğinde tutunması büyük önem arz ediyor.

İlerleyen süreçte BIST 100 endeksinin 4.502 Türk lirası destek seviyesini kaybetmemesi, daha volatil yükselişlerin yaşanmasını sağlayabilir gibi gözükmekte.

Borsa İstanbul bugün itibariyle borsanın aktif edilmesi haricinde depremzedelere yardım duyurusu da paylaştı:

“Deprem sonrası hemen harekete geçen Borsa İstanbul Grubu, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerine; AFAD ile koordinasyon halinde, deprem bölgesinden gelen talepler doğrultusunda, 5 tırlık yardım ile arama kurtarma çalışmaları için jeneratör ve kesici-delici hiltilerden ve depremzedelerin ısınma ihtiyaçları için elektrikli ve tüplü ısıtıcılardan oluşan 3 tırlık araç ve gereci 2 gün içinde ulaştırdı.”

“Yardımlar, depremlerde en büyük yıkımın gerçekleştiği Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay illerinde Borsa İstanbul Grubu çalışanları tarafından, AFAD Deprem Koordinasyon kriz yönetim merkezlerine teslim edilmiştir. Ayrıca, bazı çalışanlarımız deprem bölgelerinde gönüllü olarak çalışmalara katkı vermişlerdir.”

“Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Yükselişe Geçti, VanEck’ten Güzel Haber Geldi!

Son dakikalarda lider kripto para birimi Bitcoin'deki (BTC) yükselişler yeniden hızlanmış gibi gözüküyor. 52.800 dolara…

15.02.2024 - 17:56

SON DAKİKA: ABD’de Öncü İşsizlik Verisi Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarının gündeminde yer almaya…

15.02.2024 - 16:36

ABD Kongre Üyesi Emmer, Bitcoin’i (BTC) ve Altcoin’leri Savundu!

Minnesota Cumhuriyetçi bir kongre üyesi Tom Emmer, ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'ne (OFAC)…

15.02.2024 - 15:42

QCP Capital, Bitcoin’deki Yükselişlerini Sebebini Açıkladı! BTC’de Ralli Devam Edecek mi?

Kripto para sektöründe son dönemlerde sert yükselişlerin yaşandığı gözlenmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

15.02.2024 - 14:20

DWF Labs, Bitcoin Borsası Binance’de Listeli Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

En önemli kripto para yatırım şirketlerinden bir tanesi olan DWF Labs, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini…

15.02.2024 - 13:02

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Sattı Bu Altcoin’i Satın Aldı!

Kripto para sektöründeki olumlu trend devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) halen 52…

15.02.2024 - 11:49