Bitcoin (BTC)

Boğalar Bitcoin’de (BTC) Bu Seviyeyi Kaybederse..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle değer kaybettiği görülüyor. Ayıların satıcı baskısının artmasıyla birlikte tekrardan 21 bin dolar seviyelerine ulaşan BTC, ilerleyen saatlerde kritik destek noktasını kaybedebilir.

Bitcoin 19 Ağustos tarihinde yaptığı düşüşünde yükselen trend noktasında tutunmayı başarmış olsa da, ayılar halen BTC‘yi baskılıyor.

Haberimizin yazıldığı esnada yükselen trendin 20.800 dolardan geçtiği görülmekte. İlerleyen saatlerde ise Bitcoin‘in kati suretle bu destek noktasını kaybetmemesi gerekmekte.

Halen zorlu bir süreçten geçen BTC, bu destek noktasını da kaybetmesiyle birlikte 19 bin dolara gerilemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kripto Para Sektöründe Ayı Sezonu Neden Bitmiyor?

Normal şartlarda lider kripto para biriminin 30 bin dolar seviyelerine ayı sezonunu sonlandırması beklenirdi. Yaşanan olaylar ise bütün tahminleri ve senaryoları alt üst etmiş durumda.

Terra Luna faciası, Rusya-Ukrayna, Çin-Tayvan krizi, enflasyon artışlarına bağlı olarak faiz artışı, SEC‘in kısıtlayıcı hamleleri, MT.Gox davası ve diğer birçok etmen lider kripto para biriminde çöküşü tetikledi.

Binance CEO’su CZ ise bu olayların ve düşüşlerin bazıların suni olarak organize edildiğini düşünüyor. “Bitcoin‘i ucuza satın almak istiyorlar” şeklinde bir tweet paylaşan CZ, lider kripto para birimi üzerindeki operasyonu gözler önüne sermekte.

Bitcoin ve kripto para sektöründe ayı sezonunun ise balinaların alımlarının doyum noktasına ulaştığı seviyede sonlanacağı tahmin edilmekte.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06