Bitcoin (BTC)

Bloomberg Uzmanı, Bombayı Patlattı: Altın ve Bitcoin Yatırımcılarını Ne Bekliyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), uzun süren bir bekleyiş sonrasında yeniden 50.000 doları gördü. Bitcoin 50.000 doların üzerine çıktı ve yatırımcılar yeniden tüm zamanların rekoruna ulaşılmasını mümkün görüyor. Bloomberg’in ünlü stratejisti Mike McGlone ise konu hakkında yaptığı açıklamada altın ve BTC yatırımcılarına seslendi.

Bitcoin İçin İyi, ABD Doları İçin Kötü Haber

Analist, ABD’nin 30 yıllık tahvillerinin devamlı olarak daha düşük getiri sunuyor olmasının aslında BTC ve altın için yükseliş şansı getireceğini vurguladı. Analist, tahvillerin yıllık getiri oranının %2 altına düşebileceğini ve bunun hem BTC hem de altın için olumlu olacağını vurguladı. Bitocin’in ise altın gibi güvenli varlıklara göre rekabetçi avantaja sahip olduğunu belirten McGlone, ibreyi bir anda BTC’ye çevirdi.

Bloomberg’in tecrübeli stratejisti, “üç silahşörler” ibaresini kullanarak aslında BTC adına 30 yıllık devlet tahvilleri ve BTC ilişkisini de anlatmış odu. Hazine tahvilleri ne zaman %3-2 getirinin altına gerilese bunun ABD doları için de olumsuz bir durum oluşturduğu biliniyor. Bunun devamında da zaten faiz getirisi çok az olan altın gibi emtialar değerleniyor. Lider kripto para birimi Bitcoin ise işleri tamamen değiştirdi.

Bunun altına gelen yorumların bazılarında ise Bitcoin’in spekülasyondan ibaret olduğu ancak altının bu durumda olmadığı belirtilmekte. Buna rağmen altın ve BTC’nin bağlantılı varlıklar olarak gösterilmesine tepki gösteren Peter Spina, 2020 yılında yaşananları unutmuş olabilir.

Koronavirüsün ilk günlerinde iki varlık da yükseliş yaşarken bunun devamında en çok BTC’nin durumdan olumlu etkilendiği biliniyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14