Bitcoin (BTC)

Bitfinex Hackerları Tutuklandı, 119.754 Bitcoin Ele Geçirildi!

ABD Adalet Bakanlığı, en eski kripto borsalarından biri olan Bitfinex‘in 2016 yılındaki hack olayı sırasında çalınan kripto paraları aklamak için ortaya çıkaran iki kişinin tutuklandığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), saldırıyla ilgili olarak 3,6 milyar dolarlık kripto paraya el konduğunu söyledi. ABD’li yetkililer, tutuklamaları New York’ta yaptıklarını söylerken, şahısların ise ABD vatandaşı olduğu vurgulandı.

2 kişinin tutuklanması ardından DOJ, kamuoyuna şu açıklamalarda bulundu:

“Dijital anonimliği korumak için ciddi bir çabayla ter döktük. sanıklar bitcoinleri labirent aracılığıyla transfer ederek, çalınan fonları aklamaya çalıştılar.”

“Emniyet teşkilatının titiz çalışması sayesinde, bakanlık, hangi biçimde olursa olsun parayı nasıl takip edebileceğini ve izleyeceğini bir kez daha gösterdi”

Hackerların kripto paraları aklamaya çalıştıklarını aktaran DOJ, emniyet teşkilatının titiz çalışması ardından 2 hackerın yakalandığını söyledi.

Her ikisi de New York’lu olan 34 yaşındaki Ilya Lichtenstein ve 31 yaşındaki eşi Heather Morgan, bugün Manhattan’da TSİ 23:00’te mahkemeye çıkartıldığı açıklandı.

Çalınan 119.754 adet Bitcoin’i yıllardır aklamaya çalışan Ilya Lichtenstein ve Heather Morgan sonunda yetkililere yakayı ele verdi. Yaptıkları sayısız gönderim ve satımlar ile 25.000 Bitcoin‘i aklayan ikili kalan 94.000 fazla BTC‘yi ise soğuk cüzdanda tuttuğu tahmin ediliyor.

Çalınan Bitcoin miktarın günümüz değeri ise yaklaşık 5,15 milyar dolar olduğu biliniyor.

Mahkeme sonucunda Bitfinex borsasına geri iade edilmesi beklenen Bitcoin’lerin, bu iade operasyonun gerçekleşmesi ardından ne yapılacağına ise Bitfinex borsası karar verecek.

Ilya Lichtenstein, mahkeme salonuna getirilmeden önce ise etrafta bulunan vatandaşlara “blockchain şeffaf bir teknoloji, Bitcoin’e ve bana destek vermeyi unutmayın” sözlerini haykırması vatandaşlar tarafından garipsendi.

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11