Altcoin

Bitcoin’in Son Hamlesine, Altcoin’ler Ne Tepki Verdi?

Haftanın ilk günü olmasına rağmen finans piyasalarında bir yükseliş rüzgarı esmeye başlamış durumda. Her ne kadar şimdilik bu yükseliş devasa olmasa da, ABD dolar endeksinde (DXY) durgunluk döneminin başlaması, sektörleri olumlu etkiliyor.

Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz artışlarından ötürü sert yükselen dolar endeksi, sön dönemlerde değer kaybetmekte.

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 3’e yakın bir yükseliş yaşamayı başardı. Bitcoin’de yaşanan bu yükselişlerde ise bazı altcoin‘ler yukarı yönlü patlamalar gerçekleştirdi.

 

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir metaverse altcoin’i olan Bloktopia‘nın (BLOK) bugün özelinde yüzde 20 oranında değer kazandığı görülüyor.

CoinMarketCap verilerine göre, ilk 100 kripto para birimi içerisinde yer alan bu 5 altcoin, son 24 saat içerisinde değer kazanmaya başladı:

  • EGLD
  • MKR
  • UNI
  • LDO
  • QNT

Her ne kadar bu ürünlerde yaşanan yükselişler kabaca yüzde 6 gibi görülse de, haftalık kapanışın ardından bakıldığında çok daha ciddi yükselişlerin yaşandığı ortaya çıkmakta.

Bitcoin’in yükseliş yaşadığı bugünde bazı altcoin’ler ise değer kaybediyor. Aşağıda yer alan ürünler bugün düşüşler ile birlikte yatırımcıların dikkatini çekti:

  • LUNC
  • RSR
  • CHZ

Her ne kadar bu 3 altcoin düşüş yaşamış olsa da, bu ürünlerin geçtiğimiz dönemlerde çok sert yükselişler yaşadığı görülüyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19