Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in Mucidi CIA mi? CIA Yöneticisinden İtiraf!

Kripto para sektörü 2021 yılında daha önce hiç ulaşamadığı bir konuma ulaştı ve neredeyse ana akım kabulü elde etti. Lider kripto para birimi Bitcoin bir zamanlar sadece eleştirilirken ve kurumsal yatırımcılar tarafından yerden yere vurulurken artık kurumsal bir yatırım aracı haline geldi.

Bitcoin’i CIA mi Buldu?

Bitcoin fiyatının kırdığı rekordan ziyade bunu kabul eden kurumlar ile kişilerin sayı artışı, asıl değişimi ortaya koydu. Buna rağmen hala kimse Bitcoin’in arkasındaki kişi veya kişilerin kimler olduğunu bilmiyor.

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğuna dair tahminler ve teoriler olsa da gerçek hala bilinmiyor. Bu teorilerden birisi de ABD’nin bunun arkasında olacağına işaret ediyor. ABD ve komplo teorisi dendiğinde akla gelecek ilk kurum ise CIA oluyor.

CIA’in direkt olarak Bitcoin’in arkasında olduğu bir süredir kulislerde konuşulmakta. Ancak CIA’in bugün yaptığı bir itiraf ise bu iddiaları çok daha güçlendirebilir. CIA yöneticisi Burns, konu hakkında yaptığı açıklamasında CIA’in birkaç kripto para projesi geliştirdiğini ve oluşturduğunu doğruladı.

Burns net bir itiraf yapsa da, bu kabul etmedeki kripto para projelerinin hangileri olduğunu açıklamadı ve yine büyük bir merak uyandırdı. CIA’in bu kripto para projelerini tam olarak ne amaçla geliştirdiği bilinmese de projelerin fon toplamak veya sektörün işleyişini anlamak için geliştirilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Ünlü analist Spencer Shiff ise Bitcoin’in CIA tarafından geliştirildiği keşfedilse bile bunun BTC’nin değerini değiştirmeyeceğini belirtti.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05