Haberler

Bitcoin’in Kalesi El Salvador’dan FED’e Çağrı: “Dolar Basmayın Artık!”

El Salvador’un sansasyonel başkanı Nayib Bukele FED’in para basmasıyla ilgili yorumlarını dile getirdi. Daha öncelerde Bitcoin’e yaptığı yatırımlarla ve çıkarttığı Bitcoin Yasalarıyla gündeme oturmuş olan Nayib, şimdi ise FED’in dolar basmasını ele almış durumda.

Bitcoin’e yaptığı yatırımları açıkladığı için bir çok ülkeden sert tepkiler gören Nayib, El Salvador’u bir kripto başkenti yapmaya amaçlamaya devam ediyor. Bitcoin şehri diye bir şehir projesi bile bulunan Nayib geleceğin kripto paralarda olduğuna inanıyor.

FED’in bastığı dolarlar nedeniyle Amerika Birleşik Devletlerinde enflasyonun sert bir şekilde yükseldiğini bildiren Nayib, FED’in en kısa sürede dolar basmayı bırakmasını istiyor. FED’in sadece işleri kötüleştirdiğini bildiren Nayip, şu açıklamalarda bulundu:

“Daha fazla para basmayı bırakabilir misiniz? Sadece işleri daha da kötüleştireceksin. sizi anlayamıyorum. Akıl almaz bir şey yapıyorsunuz.”

FED için işleri daha kötü hale getirdiğini söyleyen Nayib, FED başkanını istifaya çağırıyor. Amerika Birleşik Devletlerinin son 20 yılının en yüksek enflasyon oranlarına ulaşmasının suçlusu olarak FED’i gören Nayib, akıl almaz bir şey yaptıklarını dile getiriyor.

Her Bitcoin alışında bunu kamuoyuyla paylaşan başkan bu zamana kadar Bitcoin’den hep kazanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in 53.000 dolar seviyelerinde bile 100 Bitcoin yatırım yaptığını söyleyen Nayib, fiyatın buradan yukarıya döneceğini tahmin etmişti.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08