Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in İsmi Yine Bir Hack Davasında Başrolde!

2010 yılından bu yana kadar bir çok hack davasında başrolde olan en büyük kripto para olan Bitcoin, yine benzer bir olayla karşı karşıya.

Dünyaca ünlü teknoloji marketi olan MediaMarkt hacklenmiş durumda. Türkiye’de dahil olmak üzere dünya üzerinden 13 tane ülkede hizmet veren MediaMarkt, toplamda 1000’i aşkın mağaza sayısıyla dikkat çekiyor.

MediaMarkt’ın kullandığı 3000 tane sunucuyu etkileyen hack olayında en başta 240 milyar dolarlık bir fidye isteğinde bulunuldu. Bu isteklerinden vazgeçen ünlü hacker grubu “HİVE”, Bitcoin olarak 50 milyon dolar istediklerini ilettiler.

Bu fidye anlaşmalarını yapmak için kendilerine bir chat sitesi bile oluşturmuş olan HİVE, MediaMarkt’ın elini kolunu bağlamış durumda. Bir çok kullanıcının verileri tehlikeye girmiş durumda olup sunucuları istediği an kapatabilen HİVE, şirketin çok yüksek değerlerde zarara girmesini sağlamış oldu.

Şantaj Büyüyerek Devam Ediyor!

MediaMarkt sahiplerini zan altına almak ve hızlı bir şekilde 50 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i hesabına geçirmek isteyen HİVE grubu şok veren bir olayı gerçekleştirdi. Oluşturdukları site üzerinden bir sayaç başlatan ünlü hack grubu MediaMarkt yöneticilerini iyice köşeye kıstırmaya başladı.

MediaMark’tan alışveriş yapmış müşteriler, baskıyı artırmaya devam ediyor. Kullanıcılar kendi verilerinin ve banka hesap bilgilerinin bir hacker grubunun eline geçmesini istemiyor. Bu yüzden MediaMarkt’a fidyeyi ödemesi için baskılar yapan kullanıcılar MediaMarkt’ın işini zorlaştırmaya devam etmekte.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28