Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in Düşüşü, Bu Altcoin’leri Çökertti! Alım Fırsatı mı?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yüzde 3’den fazla düşüş yaşayarak altcoin‘lerin çökmesine neden oldu. Zor günlerden geçen BTC, ilerleyen günlerde 26 bin doların altında bir kapanış yapması halinde çok daha sert düşüşler yaşayabilir.

Son süreçte Bitcoin’in satıcı baskısı ile karşı karşıya kalmasının birçok nedeni bulunmakta. Amerikan Merkez Bankası (FED) yetkililerinin açıklamaları, ABD borç limiti görüşmeleri ve DXY‘nin yükselişleri bunlardan sadece bazıları.

Bitcoin’in düşüşleri BTC dominans tablosundan ötürü altcoin’leri derinden yoğun bir şekilde etkiliyor. BTC dominans tablosu uzun bir süredir düşmemekte ısrarcı olmaya devam etmekte.

Bugün Hangi Altcoin’ler Çöküş Yaşadı?

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap’in aktardıklarına göre bugün özelinde ilk 500 kripto para birimi içerisinde en büyük düşüşü MULTI isimli altcoin yaşadı.

Ortaya atılan bazı iddialar sonucunda yüzde 20’den fazla değer kaybeden MULTI, yatırımcılarını kötü etkiledi. MULTI haricinde şu altcoin’lerde kayda değer düşüşler yaşadı:

“ordı, hex, rss3, aıdoge, dext ve lyxe”

Önümüzdeki günlerde lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 26 bin dolar desteğini kaybetmemesi, altcoin’lerin tekrardan toparlanmasını sağlayabilir gibi gözüküyor.

Altcoin yatırımı bulunan okurlarımızın, Bitcoin’deki 26 bin dolar desteğini ve BTC dominans tablosunu yakında takip etmeleri önerilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23