Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in (BTC) Son Düşüşü, Grayscale’i 3,3 Milyar Dolar Zarara Soktu

Kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne açılan kapısı konumundaki Grayscale, son 2 günlük durumdan çok kötü etkilendi. 24 Şubat tarihi itibarıyla Grayscale’in fonlarındaki toplam miktarın 38,7 milyar dolara kadar gerilediği görülüyor.

Grayscale’in Zararı 3,3 Milyar Dolar

Grayscale, düşüş başlamadan önce 22 Şubat tarihinde yayınladığı gönderisinde ise bunun 42 milyar dolardan fazla olduğunu vurgulamıştı. Bu da dev şirketin 3,3 milyar dolarlık kripto para zararına uğradığını gösteriyor. Sadece 2 gün içerisinde yaşanan bu düşüş ortalama %8’e tekabül etmekte.

Aslında bu durumdan Grayscale’in kendisinin etkilendiğini söylemek doğru olmayacaktır. Barry Silbert’in şirketi sadece kurumsal yatırımcıların talepleri doğrultusunda kripto para alıyor ve bu alımlardan komisyon elde ediyor. Yani Grayscale’in alımlarının hiçbiri kendine ait değil ve düşüş ile yükseliş şirketi ilgilendirmiyor.

Ancak Grayscale’e yatırım yapanların büyük bir çoğunluğu her 6 ayda ortaya çıkan arbitraj fırsatı için bunu gerçekleştirmekte. Grayscale üzerindeki kripto paralara endeksli hisselerin fiyatları, belirli bir süre içerisinde spot piyasadaki fiyata kıyasla fark oluşturuyor. 6 aylık süre dolduğunda ve yatırımcılar ellerindeki hisseleri sattığında, daha önce 1 BTC için ödedikleri paranın çok daha fazlasını alıp spot piyasadan BTC alabiliyor. Grayscale’in zarar etmesi ise söz konusu premiumun yani fiyat farkının daha az olmasına yol açıyor.

Aslında Grayscale’in %8’lik zararı, kripto para sektöründeki son düşüşe bakıldığında hafif bile kalıyor gibi gözüküyor. Bitcoin fiyatı neredeyse %25 düşerek bütün piyasayı altüst etti ve piyasanın değeri 300 milyar dolara yakın düşüş yaşadı.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

13.02.2024 - 15:19

Bitcoin’de (BTC) ABD Enflasyon Verileri Bekleniyor! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle gözler ABD enflasyon verilerine çevrilmiş durumda. ABD Tüketici Fiyat Endeksi…

13.02.2024 - 14:05

Bir Kripto Balinası Borç Alıp Ethereum (ETH) Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 13:05

Eski PayPal CEO’su Thiel, Bitcoin ve ETH’ye Yatırım Yaptı! İşte Miktarı..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider altcoin Ethereum (ETH), son yıllarda geleneksel finans…

13.02.2024 - 12:24

Bu Popüler Altcoin, Bosch ve Deutsche Telekom ile Ortaklık Kurdu!

Kripto para sektörünün popüler yapay zeka projelerinden bir tanesi olan Fetch.ai (FET), yaptığı ortaklıklar ile…

13.02.2024 - 11:54