Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in (BTC) Mucidi, Artık Dünyanın En Zengin 20 Kişisinden Biri!

Küresel tirajlı Amerikan iş dergisi Forbes, 2021 yılı milyarder isimler listesini yayımladıktan sonra gözler bir numaralı kripto para birimi Bitcoin’in ortaya çıkaran Satoshi Nakamoto ismine çevrildi.

BTC’nin mucidi olan isim, bugünün kripto para kurları baz alındığında 1 milyon Bitcoin’i olmasından dolayı, dünyanın en zengin milyarderleri listesi konuşlandı ve listenin ilk 20’lik sıralamasında yer alıyor.

Kripto para dünyasının tohumlarını atan, Bitcoin’in kurucusu konumundaki Satoshi Nakamoto, 2009 yılından bugüne hakkındaki bilgilerin birkaç cümleden öteye geçmemesinden ötürü kendisine yönelik oluşan merak uyandırıcı havayı koruyor. Kripto para dünyasında bulunan kitlenin BTC mucidi hakkında ulaşabileceği bilgiler ise sınırlı.

Satoshi’nin, ağın başlamasına yardımcı olduğu ve 2010 yılına kadar olan sürede kripto para topluluğu ile birlikte olduğu iyi biliniyor. Hakkında şahıs ya da özel bir grup olduğuna dair bir bilgi bulunmayan Bitcoin mucidi ismin, en az 750.000 ile 1.1 milyon BTC sahibi olduğu tahmin edilmekte.

Güncel Bitcoin döviz kurlarına baktığımızda Nakamoto’nun, 59 milyar doların üstünde bir servete sahip olduğu için bugün çok zengin bir şahıs olduğu görülüyor. Satoshi Nakamoto’nun, kripto para varlıklarının yalnızca lider kripto para birimi Bitcoin ile de sınırlı olmadığı her zaman konuşulan başka bir konu olarak kamuoyunda yer buldu.

Nakamoto’nun Bitcoin Cash (BCH) varlıkları 650 milyon doların üzerinde ve mucidin sahip olduğu ve bir diğer kripto varlık Bitcoin SV’nin (BSV) de Nakamoto’da 250 milyon doları aşan bir miktarda bulunduğu yönünde konuşmaların olduğu biliniyor.

Kripto para cüzdanında bulunan toplam varlıklar ile bu listede daha da yukarılara tırmanacağı düşünülen Nakamoto’nun, Amazon kurucusu Jeff Bezos ve Tesla Motors, SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk gibi isimlerin bulunduğu listenin zirvesine ulaşması için gitmesi gereken uzun bir yolun olduğu görünen bir gerçek.

Güncel olarak 64.800 dolarlık fiyat seviyesini geçen Bitcoin’in, Satoshi Nakamoto’yu zaman içerisinde nasıl bir zenginlik seviyesine ulaştıracağını hep birlikte göreceğiz.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Öncü İşsizlik Verisi Olumlu Açıklandı! Bitcoin Tepki Verecek mi?

Dün paylaşılan ABD ekonomi verileri ve faiz kararının ardından bugün gözler ABD'deki öncü işsizlik verilerine…

01.02.2024 - 16:37

Robert Kiyosaki, Neden Bitcoin’e (BTC) Yatırım Yaptığını Açıkladı!

Finans üzerine en çok satan kitaplardan bir tanesi olan “Zengin Baba Yoksul Baba”nın yazarı Robert…

01.02.2024 - 15:23

BitMEX Kurucusu Hayes, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük türev platformlarından bir tanesi olan BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes,…

01.02.2024 - 14:15

Bitcoin’de (BTC) Şubat Kötü Başladı! Bu Ay Neler Olabilir?

Kripto para sektöründe dün gece itibariyle aylık kapanışlar gerçekleşti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

01.02.2024 - 13:15

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Binance bugün…

01.02.2024 - 12:02

Kilitler Açıldı, Büyük Yatırımcılar Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

En önemli kripto para projelerinden bir tanesi olan Curve Finance (CRV), bugün itibariyle satış baskısı…

01.02.2024 - 11:05