Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in (BTC) 50.000 Doları Geçeceğini Bilen Ünlü İsim, BTC ve ETH Yarışına Girdi!

Geçtiğimiz haftalarda Tesla Motors’un dev Bitcoin yatırımından dolayı başta Elon Musk olmak üzere Bitcoin yatırımcılarını memnuniyetle takip ettiğini dile getiren Amerikalı iş insanı ve yazar Robert Kiyosaki, kripto para sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Zengin Baba Yoksul Baba”  isimli en çok satanlar arasında yer alan kitabın yazarı olan Robert Kiyosaki, Amerikan ekonomisinin zayıfladığını ve bununla baş edebilmek için Bitcoin, Ethereum ve altın gibi değerli varlıklara yöneldiğini söyledi. Bu varlıklara sahip olmak için adeta bir yarış içinde olduğunu ifade eden Kiyosaki’nin açıklamaları ise şu şekilde:

“Açıkçası insanlar ile hangi değer deposu daha üstün, tartışmasına girmeyi bıraktım. Elimden geldiğince BTC, ETH ve altın sahibi olmaya çalışıyorum. Ekonomimizin olumsuz gidişatını farkında olan kişiler ile bir yarış halindeyim. Şüphe etmeden bu varlıklara daha fazla sahip olmayı hedefliyorum.”

Robert Kiyosaki, sahip olmaya çalıştığı varlıklar ile ülkesindeki mevcut ekonomik ortamda yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olabileceğine inanıyor.

Geçen yıl, Bitcoin’in 2021 yılı içerisinde 50.000 dolarlık seviyeyi kırabileceği tahmininde bulunup bu tahmini tutturan Kiyosaki, tahminini Bitcoin’in gücüne güvenerek değil, ABD ekonomisinin ve hükümetinin zayıflığını erkenden gördüğü için yaptığını söyledi.

Ünlü isim Amerikan hükümetinin mevcut durumu ile ilgili de görüşlerini bildirdi:

“BİTCOİN’İ suçlamıyorum. Benim sıkıntılı bulduğum taraf HÜKÜMETİMİZ…  BİR EMLAKÇI OLARAK, NE KADAR BORCUN TEMERRÜDE DÜŞECEĞİNE BAKTIĞIMDA, Aklıma şu SORU geliyor: SAN FRANCİSCO ÇEVRESİNDEKİ TÜM OFİS BİNALARI KİRALARINI ÖDEYEMEZSE, ONLARI KİM KEFALETLE ÖDEYECEK?

BU YÜZDEN BTC için 50.000 DOLAR BAHSİMİ KOYDUM. Benim söylemim EKONOMİYE KARŞI BİR İDDİAYDI. BİTCOİN ÜZERİNE BİR BAHİS DEĞİLDİ. Fakat şimdi BAHSE GİRERİM Hükümet DAHA FAZLA PARA BASACAK VE BASMAZLARSA YİNE MAHVOLACAĞIZ.”

Bitcoin’i gelecek olarak gördüğünü söyleyerek açıklamalarını sonlandıran Robert Kiyosaki, yıllar önce nakit paraya çöp söyleminde bulunduğunu ve artık nakit paranın yok olmaya başladığını, hep beraber gördüğümüzü söyledi.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05