Bitcoin (BTC)

Bitcoin’i (BTC) Üretmek Artık Daha Zor!

Lider kripto para birimi olan Bitcoin, 2022 yılının ilk 2 çeyreğinde Amerikan Merkez Bankasının (FED) faiz hamleleri sonrası ciddi miktarda değer kaybetti. Bu düşüşte ise Terra Luna projesinin sıfırlanmasının da büyük bir etkisinin olduğu görülüyor.

Bitcoin‘de yaşanan düşüşler bir dönem o kadar hızlandı ki, BTC‘nin üretim maliyetinin altına dahi indiği görüldü. Bitcoin‘in üretim maliyetinden daha ucuz olmasının ise büyük bir boğa sinyali olduğu biliniyor.

Bitcoin madencileri ise bu yaşananların ardından kontak kapatmaya başlamıştı. Son dönemlerde ise lider kripto para biriminin tekrardan kademe kademe yükselmeye başlaması dikkat çekiyor.

Küresel piyasaların ve kripto para birimlerinin yükselişe geçmesindeki en büyük nedenin ise FED‘in faiz artış politikasını değiştirmesi olduğu gözlenmekte.

Bitcoin‘in yükselişlerinin ardından sektördeki madenci sayısı artmaya başladı. Bu madenci artışı ise BTC‘nin üretimini zorlaştırmakta.

Artık maliyetinin de üzerinde yer alan lider kripto para birimini üretmek, yüzde 1.74 oranında zorlaşmış durumda. Her ne kadar bu artış çok büyük olmasa da, kripto para sektörüne yeni madencilerin katıldığı kanıtlıyor.

Madenci sayısının artış göstermesi, Bitcoin‘in blok zincirinin daha güvenli olmasını sağladığı gibi üretim maliyetini yükselterek BTC‘nin değer kazanmasını da sağlıyor.

İlerleyen süreçte lider kripto para biriminin yükselişlerine devam etmesi ise kripto para sektöründeki madenci sayısını artırabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08