Bitcoin (BTC)

Bitcoin’deki Düşüşe Rağmen SOL ve DOT Kurumsal Yatırımcının “Gözdesi”

Kripto para piyasası 24 saat içerisinde düşüşünü derinleştirdi ve lider kripto para birimi Bitcoin, 55.600 dolara kadar çekildi. Üçüncü çeyrekte genel olarak piyasa yükselse de dördüncü çeyrekte böyle bir düşüşü aslında çoğu uzman isim beklemiyordu. Buna rağmen beklenmeyen oldu ve düşüş hızlandı.

SOL ve DOT, Kurumsalın Tercihi

24 saatlik verilere bakıldığında Bitcoin %6 değer kaybederken, ETH %5, BNB %4,6 SOL %7,7, ADA %3,7, XRP %6,6, DOT %4,6 ve DOGE ise %5,3 değer kaybetmiş gibi gözüküyor.

Değer kaybedenler arasında kurumsal yatırımcıların tercihi olarak görülen Solana’nın zirvede olması ise bir hayli şaşırtıcı. Messari tarafından yapılan araştırmaya göre üçüncü çeyrekte kurumsal yatırımcının dikkatini en çok çeken altcoinler Solana ve Polkadot oldu.

Solana, diğer altcoinlere kıyasla sirkülasyondaki arz konusunda kurumsal yatırımcının en çok sahip olduğu kripto para birimi oldu. Solana’nın buna ek olarak ABD dolarına karşı akıllı kontrat platformlarının kripto paraları arasında en çok yükselen varlık olduğu da görülüyor.

Söz konusu listede NEAR, Oasis Network, Terra, Arweave, Maker, Nervos Network, Avalanche, DODO, Filecoin, Mina ve Keep Network de yer almakta.

Polkadot’un da parachain satışlarının beklentisi ile yükseldiği biliniyor ve DOT, sosyal medyada %20 popülerlik artışı yaşadı. Buna ek olarak kısa süre önce DFG Group da milyonlarca dolarlık DOT alımı yapmış ve aslında yatırımcıların yükseliş beklentilerini arttırmıştı.

DOT ve SOL, Messari araştırmasına göre kurumsal yatırımcının ilgisini en çok çeken iki kripto para oldu ve bunun uzun vadeli etkileri sürebilir.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22