Bitcoin (BTC)

“Bitcoin’de Sert Satış Gelebilir” Glassnode Açıklıyor!

Başarılı analizleriyle ve uzman kadrosuyla tanınan Glassnode şirketi, Bitcoin’in ilerleyen günlerde bir mini ayı daha yaşayarak düşebileceğini düşünüyor.

Uzmanlar, yatırımcıların Bitcoin alımı yaptıktan sonra BTC ve kripto paralarda gelen düşüşleri vurgulayarak bir çok yatırımcının son günlerde zararda olduğunu söylüyor.

İlerleyen günlerde bir düşüş hareketi başlaması halinde zararda olan yatırımcıların çok daha fazla zarara girmemek için satış yapabileceğini aktaran Glassnode analistleri, Bitcoin’de düşüşün derinleşebileceğini düşünüyor.

Glassnode uzmanları, Bitcoin’in 8 haftalık ortalama fiyat grafiğini baz alarak analizlerini tamamladı. Bu analize göre 44.659 dolar seviyesi en yüksek nokta olarak belirlenirken, en düşük nokta ise 38.144 dolar olarak açıklandı.

Yatırımcıların bir çoğunun 44.000 dolar üzerinde Bitcoin satın aldığını duyuran uzmanlar, bu yatırımcıların ilerleyen günlerde zarara katlanamayarak satış yapabileceklerini ve bu satışlar doğrultusunda düşüş geleceğini söylüyor.

Yatırımcıların üzerinde bulunan korkunun gün geçtikçe arttığını aktaran uzmanlar, crypto fear and greed index’i hedef gösteriyorlar.

An itibariyle aşırı korku seviyelerine gerileyen endeks, Bitcoin’de büyük satışlar gelmesi halinde 10 baz puan seviyelerine kadar düşüş yaşaması bekleniyor.

Yatırımcıları korkutmaya devam eden Rusya – Ukrayna olası savaşı sebebiyle, 1 tane kötü haberin başlatacağı düşüş hareketi 27.000 – 30.000 dolar aralığına kadar durmayabilir.

Yatırımcıların zaten halen zararda olduğunu söyleyen uzmanlar, bir fud haberi ile başlayacak düşüşün sonuçlarının çok kötü olmasını bekliyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07