Gündem

Bitcoin’de Nefesler Tutuldu: Enflasyon Verisine Saatler Kaldı! İşte Son Tahminler..

Bugün itibariyle kripto para sektöründe her ne kadar yine Binance konuşuluyor olsa da, gerçek volatilitenin ilerleyen saatlerde ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte başlayacağı tahmin edilmekte.

Artık enflasyon verilerinin açıklanmasına kısa bir süre kaldı. TSİ 16.30’da paylaşılacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksinde (TÜFE) son beklentilerin yüzde 7.3 olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz ay itibariyle enflasyon oranları beklentilerin altında yüzde 7.7 açıklanmıştı ve ABD borsaları 1 hafta içerisinde yüzde 10’dan fazla değer kazanmıştı.

Her ne kadar bu süreçte kripto para birimlerinin de değer kazanması beklense de, FTX borsasının iflas etmesi bu yükselişleri engelledi.

Bugünlerde her ne kadar sektörde Binance borsasının iflas söylentileri dolaşıyor olsa da, böyle bir senaryonun gerçekleşmesi çok olası gibi gözükmemekte.

Bugün itibariyle enflasyon oranlarının beklentilerin altında gelmesi, lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) 18 bin doları zorlamasını sağlayabilir.

Geçtiğimiz günlerde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi açıklandı. Her ne kadar finans piyasaları ÜFE verisini çok ciddiye almasa da, ÜFE ile TÜFE’nin bazı dönemler oldukça korele olduğu görülüyor.

ÜFE verisi beklentilerin üzerinde açıklanmıştı. TÜFE verisinin de beklentilerin üzerinde gelmesi, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 16 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayabilir gibi duruyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • aynen burada şunu yazdım.cz etme kardeşim.amerikalılar bunu senin yanına bırakmaz..ama dinlemedei :)))) batmasını istemem ama susmasını bilmeli. FTT leri boşaltacağım diyene kadar ıslah etmek gerekirdi..piyasa bu haldede olmazdı.

En Son Yazılar

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57