Gündem

Bitcoin’de Kritik Saatler: FED Yetkilisi Faiz Açıklaması Yaptı!

Amerikan Merkez Bankası (FED), 2022 yılı itibariyle şahin faiz artış hamleleri yapmaya devam ediyor. 3 kere üst üste 75 baz puanlık faiz artışı yapan FED, 4. şahin artış kararını almak için hazırlandığı görülmekte.

Kasım ayının ilk günlerinde yeni artış kararını açıklayacak olan FED, tekrardan küresel piyasaların ve kripto para sektörünün çöküş yaşamasına sebebiyet verebilir.

Geçtiğimiz saatlerde ise FED üyesi Bullard faiz ve enflasyon oranlarını değerlendirdi. Kritik söylemlerde bulunan FED yetkilisi, yatırımcıların dikkatini çekti:

“ABD’nin ciddi bir enflasyon sorunu var.”

“Önden yüklemeli Fed politikası doğru stratejidir.”

“Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımlarının piyasada kargaşa yaşanmasına neden olmadığı için memnunum.”

“Fed’in ön yüklemesi göz önüne alındığında doların değer kazanması şaşırtıcı değil.”

Amerikan Merkez Bankasının (FED), 75 baz puanlık faiz artırımlarının piyasalarda düşüş getirmediğini iddia eden Bullard, bu hamleler sonrasında ABD dolar endeksinin (DXY) yükselişlerinin ise şaşırtıcı olmadığını vurguluyor.

Halen ABD’de enflasyon oranları beklenen hızda düşüş yaşamıyor. Enflasyonu yüzde 2 seviyelerine düşürmek isteyen FED, yüzde 8 barajını dahi aşamamış durumda.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ise şimdilik FED üyesi Bullard’ın 75 baz puanlık faiz artış söylemine bir tepki vermedi.

Kasım ayında yeni faiz artış kararını açıklayacak olan FED, 75 mi yoksa 100 baz puan mı artış yapacak? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • Bütün yatırımcıyı bitirdiler Kasım ayına kadar kripto para almayın 18 bin 20 bin arası dolaşacak zarar edersiniz altında zor yükselmez artık yili 1030 1060 lira arasi kapatacak demiştim su an öyle görünüyor islam memur 1400 lira diyor inanmayın öyle birsey olmayacak
    Çünkü bizim merkez bankası bu ay 100 puan daha indirecek herkese hayırlı akşamlar

  • Bütün yatırımcıyı bitirdiler Kasım ayına kadar kripto para almayın 18 bin 20 bin arası dolaşacak zarar edersiniz altında zor yükselmez artık yili 1030 1060 lira arasi kapatacak demiştim su an öyle görünüyor islam memur 1400 lira diyor inanmayın öyle birsey olmayacak
    Çünkü bizim merkez bankası bu ay 100 puan daha indirecek herkese hayırlı akşamlar

  • Milleti kandirmaktan başka bi şey degil o kadar şahinsin ya bizim gecen sene yapilani yap 600 baz puan artir 1000 baz puan artir ülkenizde millet işsiz kalsin dunya kaosa suruklensin millet 1 tane bi sey alamasin enflasyon eksiye düşer. Milleti keriz gibi yontun. Millet kriptoda millet emtiada sizin derdiniz milletin parasini almak düzenek mükemmel bizde salak gibi kriptoda bekliyelim gücümüz belli adamlar cak cuk u kurmuş bu şerefsiz amerika bu oyunlara devam ettigi bizlerde bunlarin çarkina su döktükce köle gibi bunlara calisip dururuz. Dünya toptan kriptodan çikacak bi dahada girmeyecek . Dolarlarida münasip yerlerine girecek.

  • Ben sizin Fed gibi agzınıza edeyim.Bı nasıl birşey ya.4 gün boyunca biri konuşur.Sanki kriptoya garezleri var.Sanli ordan paea kazanmıyorsunuz.Yahu her gün Fed.Her gün Fed.Sıkıldı herkes.Zararım çıksın yüzüne bakmam kriptonun.Fed boku yüzünden zaten bi s.kim olmayacak belli.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28