Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Korkutucu Formasyon, Dip Nerede Olacak!

Bitcoin, son 9 günde gerçek tabirle “zorla” yaşadığı 36.200 dolardan 38.800 dolara yükseldi. Ancak bu an itibarıyla saatler içerisinde geri alınmış durumda.

Bitcoin günlerdir yükseliş yaşasa dahi, fiyat sanki yükselmek istemiyor gibi hareket etmekteydi. Günlük grafikteki yeşil BTC mumlarının çoğu zaman küçük ve yüksek fitilleri bulunuyordu.

Bu yükseliş hareketinin artık tamamlanması gerektiğini düşünen ayılar, boğaların 9 günde yükseltemediği piyasayı tek seferde düşürmeyi başardı. Boğalar son dönemlerde güç kaybetmeye devam ederken, ayılar ise güçlerine güç katıyorlar.

Bitcoin’de bulunan bearish flag aşağı yönlü kırılmış durumda. Dün gelen kırılım ardından satıcıların piyasada çok daha baskın oldukları net olarak anlaşıldı. Bitcoin kısa vadede grafiğimizde kırmızı oklarla belirttiğimiz gibi bir hareket gerçekleştirebilir.

38.000 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yapabilecek olan Bitcoin’in bu hareketini bir retest olarak tanımlayabiliriz. 38.000 dolar direncini kırmadan BTC’de bir yükseliş beklemek pek gerçekçi olmayacaktır.

Yükselişin ardından düşüşe başlaması beklenen Bitcoin, hiç retest hareketi yapmadan da düşebilir. Ayı flamasının hedefine göre 28.900 dolar desteğine kadar gerileyebilecek olan BTC, bu destek seviyelerinde dip yapması bekleniyor.

Bitcoin’de bulunan ayı flaması çalışmaması durumunda ise kademeli bir şekilde 38.000 dolar 38.900 dolar ve 39.800 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yapabilecek olan Bitcoin, bu direnç bölgesi üzerindeki kapanışlarda çok daha sert yükselişler yaşayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42