Bitcoin (BTC)

Bitcoin’de Gözler, ABD Enflasyon Verisine Çevrildi! İşte Son Beklentiler..

Bu hafta itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe sert hareketlerin yaşanacağı tahmin edilmekte. ABD’de açıklanacak olan enflasyon oranları, dolara endeksli yatırım araçlarının fiyat hareketlerini derinden etkileyebilir.

Amerikan Merkez Bankası (FED), enflasyonun tekrardan yükselişe geçmemesi için bu ay itibariyle yine 25 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi. FED piyasaların toparlanmasına izin vermemekte.

Her ne kadar faiz artışları piyasalar için kötü olsa da, ABD’deki enflasyon oranlarını düşürüyor. 10 Mayıs tarihinde ABD enflasyon verileri açıklanacak.

Şuan itibariyle Investing’in aktardıklarına göre ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinde beklentilerin yüzde 5 seviyesinde olduğu gözlenmekte. TÜFE verisi geçtiğimiz ayda yüzde 5 olarak açıklanmıştı.

Her ne kadar bazı piyasa gözlemcileri bu ay itibariyle ABD’deki enflasyon oranlarının artışa geçeceğini düşünüyor olsa da, genel beklentilerde böyle bir yükselişin olmadığı gözlenmekte.

Bu ay itibariyle ABD’deki enflasyon oranlarının düşmeye devam etmesi, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) bir anda 30 bin dolar seviyelerini dahi aşmasını sağlayabilir. Tam tersi senaryoda ise piyasadaki düşüşler büyüyecektir.

Bugün özelinde bu enflasyon verisinin kötü gelme ihtimali fiyatlanıyor. Enflasyon oranlarının beklentiler doğrultusunda dahi açıklanması, BTC’nin tekrardan 29 bin dolar seviyelerine ulaşmasını sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34